DANCILA PREGATESTE TERENUL PENTRU UN PORTOFOLIU IMPORTANT IN COMISIA EUROPEANA!

30 iul.

Dăncilă pregătește terenul pentru un portofoliu important în Comisia Europeană

Premierul Viorica Dăncilă face demersuri pentru ca România să primească un portofoliu important în viitoarea Comisiei Europeană. Ea a discutat pe această temă la telefon cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

BRUXELLES, 30 iulie – Sputnik, Daniela Porovăț. Şeful Executivului a anunțat-o pe Von der Leyen că România doreşte un portofoliu consistent în viitoarea Comisiei Europeană, unul care să reflecte expertiza ţării noastre. „Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 29 iulie, o convorbire telefonică cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. În cadrul convorbirii, premierul român a transmis doamnei von der Leyen felicitări pentru alegerea la conducerea Comisiei Europene şi a reiterat sprijinul Guvernului român pe durata exercitării mandatului. De asemenea, a subliniat faptul că, pentru România, Comisia Europeană rămâne un partener cheie şi un pilon vital în arhitectura instituţională a Uniunii Europene”, a informat Guvernul, într-un comunicat de presă.

Punctul cel mai important al convorbirii a fost, însă viitoarea Comisie Europeană. Dăncilă „a exprimat interesul pentru un portofoliu consistent în cadrul Colegiului Comisarilor, care să reflecte expertiza României, precum şi contribuţia ţării noastre la consolidarea şi dezvoltarea agendei europene, dovedită inclusiv prin exercitarea cu succes a mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE”, se arată în comunicat.

Dăncilă are șanse să obțină un portofoliu important pentru România datorită exercitării unei președinții de succes la Consiliul UE, lucru recunoscut de toți oficialii europeni, inclusiv de von der Leyen. Cea care va conduce Comisia Europeană din noiembrie a felicitat-o în cursul convorbirii telefonice pe Dăncilă pentru rezultatele obţinute de România la Preşedinţia Consiliului UE, ceea ce așează negocierile pe un făgaș pozitiv.

Şeful Executivului şi preşedintele ales al Comisiei Europene au convenit continuarea dialogului, atât în cadrul unei vizite la Bruxelles a premierului Viorica Dăncilă, cât si al unei vizite în România a Ursulei von der Leyen.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20190730/27062701/Dancila-pregateste-terenul-pentru-un-portofoliu-important-in-Comisia-Europeana.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: