CORUPTUL CARE UCIDE COPII,GAULEITERUL NAZI KLAUS ADOLF JOHANNIS,DUPA CSAT -SURPRINDE TOATA LUMEA! APARA REPUBLICA PROCURORILOR IN CAZUL CARACAL!

31 iul.

Klaus Iohannis

Flash: Iohannis, după CSAT – surprinde pe toată lumea!

Pentru Iohannis guvernele din ultimii ani sunt de vină ”au umplut ţara de incompetenţi şi slugi”, dar, absolut surprinzător –NU a cerut demisia premierului sau a Guvernului

BUCUREȘTI, 30 iul, Sputnik, Evan Răutu. Declarație dură a preşedintelui Klaus Iohannis după ședința CSAT – în care s-a discutat în primul rând cazul de la Caracal. Concluzia lui Iohannis era previzibilă, în sensul politic impus tuturor intervențiilor sale.

Pentru Iohannis guvernele din ultimii ani sunt de vină ”au umplut ţara de incompetenţi şi slugi”, iar scopul lor a fost… ”protejarea infractorilor” și ”deschiderea porţilor închisorilor”.

Dar, absolut surprinzător – Iohannis NU a cerut demisia premierului sau a Guvernului, așa cum a făcut-o de multe ori, chiar și când periclita președinția Consiliului Uniunii Europene.

”Am ajuns aici pentru că guvernele din ultimii ani au umplut țara de incompetenți în funcții, au dat afară prea mulți profesioniști, au pus în schimb slugi și oameni incapabili”, a declarat Iohannis.

În privința cazului de la Caracal, președintele a cerut instituțiilor responsabile să prezinte în CSAT ”o anchetă completă privind cazul de la Caracal”. Din datele prezentate în rapoarte Iohannis a extras ”o serie de deficiențe grave”, dintre care a aamintit:

 • întârzieri nejustificate în declanșarea investigațiilor; deși dispariția a fost raportată în data de 24.07, ora 20:30, acestea au debutat în dimineața zilei de 25.07, ora 08:30;
 • nerespectarea procedurilor interne privind raportarea și monitorizarea evenimentelor și a aspectelor de interes operativ, nerespectarea Metodologiei de lucru privind declanșarea și funcționarea mecanismului național ”Alertă Răpire Copil”, precum și a protocolului de cooperare între MAI și PÎCCJ privind declanșarea și funcționarea mecanismului național ”Alertă Răpire Copil”;
 • atitudinea refractară a lucrătorilor din cadrul Poliţiei față de victimă, aceştia neimplicându-se în obținerea de date care să conducă la identificarea locului unde se afla aceasta;
 • problemele de sistem şi cooperarea interinstituţională, începând cu relaţionarea operatorilor din Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă cu apelanţii acestui sistem, pe fondul pregătirii deficitare a acestora şi al unei proceduri care nu prioritizează apelurile în funcţie de gravitatea lor;
 • lipsa dotărilor, atât cu mijloace de deplasare, comunicaţii, cât şi cu privire la tehnica în domeniul IT;
 • dimensionarea deficitară a structurilor operative şi încadrarea necorespunzătoare cu specialişti, precum şi lipsa pregătirii continue a acestora.

Președintele a subliniat că una dintre cauzele principale de deprofesionalizare a instituţiilor ”a constituit-o şi numirile în funcţiile de conducere pe criterii politice, nu pe cele de competenţă profesională”. Deci, o remarcă interesantă, pe care sperăm să o pună și dânsul în aplicare.

”Din analiza foarte serioasă făcută în cadrul ședinței CSAT, s-a constatat că instituțiile care au responsabilități în domeniul securității cetățenilor nu au reușit, în urma unui lung șir de erori inacceptabile, să asigure un drept fundamental prevăzut de Constituția României, dreptul la viață și la integritate fizică și psihică”, a spus Iohannis.

Iohannis a stabilit și un termen precis – sfârșitul lunii august – pentru elaborarea de ”măsuri, norme și proceduri de reacție rapidă și corelare a tuturor instituțiilor implicate, inclusiv parchete”, astfel încât în situații precum cea de la Caracal ”să nu mai existe întârzieri criminale în acțiunea organelor statului”.

Desigur, un profesionist ar fi pus accentul pe măsurile profilactice – pentru ca ”situații precum cea de la Caracal” să fie prevenite, să NU mai existe! Iohannis face o singură referire, în fugă la ”prevenire”:

”Nu am atribuții executive decât în cadrul CSAT, însă voi transmite tuturor instituțiilor soluțiile pe care eu le propun, pentru ca astfel de tragedii să fie prevenite”, declară Iohannis – această fiind singura referire la cel mai important capitol al muncii de siguranță și ordine publică – prevenirea sau profilaxia fenomenelor infracționale.

În schimb, Iohannis face o altă referire interesantă – și ciudată, prin lipsa de detalii:

”În aceste zile, m-am consultat cu specialiștii din zona de siguranță publică și din justiție pentru a pune la punct soluțiile concrete”. Cine sunt acești ”specialiști”? Câteva nume?…

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20190730/27068633/Flash-Iohannis-dup-CSAT-surprinde-pe-toata-lumea.html

Un răspuns sa “CORUPTUL CARE UCIDE COPII,GAULEITERUL NAZI KLAUS ADOLF JOHANNIS,DUPA CSAT -SURPRINDE TOATA LUMEA! APARA REPUBLICA PROCURORILOR IN CAZUL CARACAL!”

 1. oldpoet56 31 iulie 2019 la 1:35 am #

  A republicat asta pe Truth Troubles.

  Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: