DAN BARNA SI-A LUAT LA TINTA ADVERSARII!

8 aug.

Liderul USR Dan Barna spune că președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă sunt sprijiniți de „sistem” și nu se așteptă ca acesta să-l sprijine pe el. „Sunt convins că resursele disponibile vor fi folosite pentru a proteja actuala stare de lucru”, a spus Dan Barna.
„Serviciile de informații, mai ales după ce s-a întâmplat în ultimii ani, au suficientă maturitate să nu devină jucători activi în perioada electorală. Nu mă aștept de la sistem la vreun sprijin de vreun fel. Sunt convins că resursele disponibile vor fi folosite pentru a proteja actuala stare de lucru. Noi venim exact din oamenii aceia care spun noi trebuie să intrăm să zugrăvim, să schimbăm canapele că au putrezit. Din această perspectivă e logic să nu ne așteptăm la niciun sprijin și e perfect legitim să ne așteptăm ca fiecare pas să fie mult mai greu decât pentru ceilalți. Este un lucru pe care ni l-am asumat. Vechea clasă politică va face tot ce e posibil pentru a se proteja. Din perspectiva asta nu mă aștept la un sprijin din partea sistemului”, a declarat, miercuri seară, la TVR1, liderul USR Dan Barna.
Întrebat dacă se așteaptă ca „sistemul” să-i sprijine pe Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, Dan Barna a spus: „Categoric, da”.
În același timp, deputatul USR a declarat că nu îl cunoaște și nu l-a întâlnit niciodată pe fostul șef SRI Florian Coldea.
Liderul USR Dan Barna a declarat că dacă el ar fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat. El susține că România a avut un președinte extra jucător în persoana lui Traian Băsescu și unul prezent doar în situații de criză, în persoana lui Klaus Iohannis.
„Dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că nu a fost un incident nefericit, ci efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcționarea instituțiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranței cetățeanului, furnizarea siguranței pentru cetățeni”, a declarat, miercruri seară, la TVR1, liderul USR și candidatul Alianței USR-PLUS la prezidențiale, Dan Barna.
Întrebat ce soluții ar fi propus pentru ceea ce s-a întâmplat la Caracal, Barna a spus: „Viteză mai mare de reacție. Dincolo de asta, convocarea mai rapidă a CSAT, o solictare de date din primul moment, ceea ce trebuie să facă un președinte cum o să fiu”.
Liderul USR a afirmat că președintele Iohannis s-a poziționat diferit în problemele statului față de fostul președinte „extra jucător” Traian Băsescu.
„Este o decizie și o poziționare în oglindă cu domnul Băsescu, președintele Iohannis a decis să meargă la celălalt capăt al segmentului. Am avut un președinte extra jucător, am avut un președinte prezent doar în situații de crize”, a spus acesta.
Barna susține că un președinte are datoria să inspire și să dea direcția unei națiuni.
„Felul de președinte care eu voi fi este cea de președinte implicat și prezent în viața comunității, nu doar la crize, ci în dramele, reușitele, eșecurile din viața de zi cu zi ale societății. Românii au nevoie de inspirație în mommentul de față. Ceea ce ne lipsește este încrederea că în această țară se poate trăi pe mai departe. Președintele poate să inspire și are datoria să inspire și să dea direcția unei națiuni”.
Totodată, deputatul USR consideră că președintele Iohannis reprezintă „vechea clasă politică” care a dus România în situația actuală.
„El este un om bun, în regulă, dar el face parte din vechea clasă politică care a dus România aici. Lucrurile astea nu s-au întâmplat peste noapte, s-au degradat ușor, ușor și am ajuns în situația care ține România cu sufletul la gură”, a declarat Barna.
Dan Barna a susținut că echipa de campanie a președintelui Iohannis a fost slabă din punct de vedere profesional în ceea ce privește programarea în această perioadă a ședinței foto pentru campania electorală din toamnă.
Șeful statului a realizat o ședință foto la Palatul Cotroceni, potrivit mesajului și a pozelor postate sâmbătă de fotograful Simion Buia, pe pagina sa de Facebook. Duminică dimineața postarea a fost ștearsă.
Liderul USR Dan Barna a mai declarat că existența USR-PLUS și a unei alternative politice se datorează și președintelui Klaus Iohannis. Barna a transmis că evaluarea mandatului lui Klaus Iohannis o va face în dezbaterile din campania electorală pentru prezidențiale, pe care le așteaptă cu mare interes.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: