E OFICIAL! CE A DECIS MINISTERUL SANATATII IN PRIVINTA SPITALELOR DE PSIHIATRIE!

19 aug.

Sorina Pintea

E oficial! Ce a decis Ministerul Sănătății în privința spitalelor de psihiatrie

Sorina Pintea a anunțat, în cursul zilei de astăzi, că instituția pe care o conduce va face controale la toate spitalele de psihiatrie din România.

BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Declarația vine în contextul în care, la finalul săptămânii trecute, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, din județul Buzău, un pacient a ucis cu bestialitate patru persoane și a agresat alte nouă, care au ajuns la spital. Unul din pacienții internați, în vârstă de 88 de ani, a decedat, iar anunțul a fost făcut în această dimineață de Sorina Pintea.

”Noi am finalizat ancheta privitoare la acest caz, dar controlul începe abia acum, controlul va continua la toate spitalele de psihiatrie care au incluse compartimente de măsuri de siguranță, dar și la spitalele de psihiatrie din țară”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit antena3.ro.

Tot în cursul zilei de astăzi, demnitarul, aflat în vizită de lucru la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, a anunțat că directorul unității medicale și-a dat demisia după prezentarea raportului anchetei efectuate de Ministerul Sănătății referitor la atacul care a avut loc în spital, subiect despre care Sputnik a scris aici.

Referitor la eveniment, Sorina Pintea a explicat că a fost un eveniment absolut nefericit și a subliniat că nerespectarea regulamentelor duce la astfel de situații.

”Vorbim de o proastă organizare a activității medicale”, a adăugat ministrul Sănătății.

Menționăm că Spitalul de Psihiatrie Săpoca a fost zguduit, în urmă cu mai bine de un deceniu, de un amplu scandal.

Maria Cristache, devenită director al spitalului în urma unui concurs, a cerut un control financiar contabil despre activitatea din ultimii 15 ani pentru a ști, după cum mărturisea, ce preia în administrare.

Ministerul Sănătății a trimis la Buzău o echipă de audit care a verificat numai activitatea din ultimele luni, iar Cristache a devenit din acuzator, acuzat și s-a trezit cu o demitere din partea Consiliului de Administrație.

Amănunte despre caz puteți afla de aici, întreaga situație ținând prima pagină a ziarelor locale din acea perioadă.

Problema este dacă aceste controale pe care le va derula acum Ministerul Sănătății vor face verificări ”la sânge” sau se vor stinge ca și controalele efectuate la ore târzii din noapte de Sorina Pintea în spitalele din țară…

Read more: https://ro.sputnik.md/society/20190819/27290637/E-oficial-Ce-a-decis-Ministerul-Sanatatii-in-privinta-spitalelor-de-psihiatrie.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: