IN URMA INTALNIRII PLAVANULUI CU TRUMP,NOTA NOASTRA DE PLATA VA CRESTE TERIBIL!

19 aug.

”În urma întâlnirii Plăvanului cu Trump, nota noastră de plată va creşte teribil”

Dacă vreţi să înţelegeţi protestele din Hong Kong, daţi un ochi în Congresul SUA, acolo unde republicanii se luptă să urgenteze aprobarea unei vânzări de arme către Taiwan în valoare de … 8 mld$. Adică o nimica toată de 66 avioane F16-V întrucât actuala flotă e învechită.

iohannis trump

Treaba e logică în ochii taiwanezilor. Sunt proteste împotriva Chinei în Hong Kong(care e teritoriu chinez de fapt şi de drept!), asta înseamnă că China şi-a intensificat agresiunea asupra vecinilor. Un moment numai bun de creştere a cheltuielilor militare la aproximativ 13 mld.$. E o creştere imensă pentru micuţul stat insular. Ceea ce e şi mai interesant e că, în urmă cu o lună, taiwanezii mai făcuseră cumpărături militare din SUA în valoare de 2.2 mld. $. Aşadar, din imensul buget pentru apărare, SUA deja a înghiţit 8.2 mld. $. Un mizilic, desigur.

Din punct de vedere al dreptului internaţional, Taiwanul e parte a Chinei. Timp de mai bine de jumătate de secol au ţinut sus şi tare că, de fapt, ei sunt adevărata China, iar guvernul de la Beijing nu e China. E un punct de vedere interesant, dar nu aşa funcţionează lumea. Oricum am da-o, Taiwanul e parte a Chinei şi trebuie să se întoarcă acolo. Retorica ieftină întreţinută de Washington, banii băgaţi de aceiaşi americani în agitaţiile din Hong Kong şi stupida politică de învrăjbire sunt cele care ţin departe Taiwan-ul de ţara-mamă şi care sporesc aberant cheltuielile militare în vederea cârpăcirii cadevericului buget american.

Ceea ce trebuie să înţelegem noi din toată această poveste este că, în urma întâlnirii Plăvanului cu Trump, nota noastră de plată va creşte teribil. Se va pune din nou problema „agresiunii ruseşti” – care Rusie pentru a ne agresa ar trebui mai întâi să agreseze Ucraina şi Republica Moldova! – şi a necesităţii intensificării colaborării în „Parteneriatul pentru Pace”. Adică, pronunţându-se „pace”, e de la sine înţeles că trebuie să plusăm la ceva achiziţii militare. Şi cum avioanele F16 pe care le avem sunt deja depăşite, poate c-ar trebui să le schimbăm. Cu vreo 6 bucăţi la miliard ne-am aranjat. Şi, ca să fie treaba treabă, pentru întărirea securităţii, urmează să se mai construiască o mega-bază militară în Ardeal pe care o vom plăti tot noi. O bază precum cea de la Incirlik(absolut tot proiectul e identic) în care armamentul nuclear de la turci să-şi găsească o nouă casă. Şi uite-aşa, Plăvanul şi Prostănacul ne vor transforma într-un hub atomic, după schema folosită peste tot pe unde au asemenea dispozitive: populaţie sărăcită şi îndobitocită, corupţie ca-n codru şi comerţ ilicit cu droguri şi carne vie. Raiul pe pământ!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: