NAZISTUL KLAUSS ADOLF JOHANNIS – ATITUDINE SCANDALOASA,VIORICA DANCILA REACTIONEAZA PRECIS!

19 aug.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Iohannis – atitudine scandaloasă, Viorica Dăncilă reacționează precis!

Viorica Dăncilă a reacționat precis și potrivit cu momentul întâlnirii de la Casa Albă: nu cu un atac, așa cum poate era normal electoral, ci cu o delimitare

BUCUREȘTI, 19 aug – Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum se știe, mâine are loc la Casa Albă întâlnirea dintre președinții Donald Trump și Klaus Iohannis. Ori, într-un context încordat pe plan politic intern și internațional, nu s-au dat detalii clare despre întâlnire. Nici populației, dar mai ales nu a fost consultat nici Guvernul, nici Parlamentul.

Iohannis a anunțat o listă de teme, în linii mari, dar nimic concret – și nimeni nu știe clar ce va discuta Iohannis acolo – și mai ales există temerea unor angajamente pe care președintele le-ar putea asuma în numele României – un fapt deja consacrat în relațiile ”strategice” cu SUA.

Și, nota bene – în afară de chestiunea ridicării vizelor, pe care mulți analiști o tratează ca pe un subiect pur electoral, fără șanse de realizare – discuțiile vor include teme legate de energie, economie și militare. Ori, niciuna nu s-a discutat cu Guvernul sau Parlamentul!

Deci, o atitudine scandaloasă și o premieră pentru un președinte al României!

Premierul Viorica Dăncilă a expus aseară o poziție pe această temă – cu aspecte uluitoare. ”Întotdeauna am fost adeptul consensului și trebuie să fie o cooperare între președinte-Guvern- Parlament”, a declarat Dăncilă, conform stilului care o caracterizează.

”Cred că această discuție, domnul președinte trebuia să o aibă și cu Guvernul, dar și cu Parlamentul”, consideră Dăncilă. ”Este foarte important că președintele face această vizită, dar mult mai importante sunt rezultatele, ce obținem din această vizită”.

Viorica Dăncilă subliniază, cu ironie amară: ”Dacă mergem doar să facem fotografie, nu cred că aduce beneficii României”.

”Cred că la întoarcere e normal ca domnul președinte să vină în fața românilor și să spună ”Am obținut asta, asta”, pentru că important la o astfel de vizită să discuți și despre anumite probleme care pot consolida relațiile”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Problema este că Iohannis ar putea veni cu un ”To do list”, impus de americani – sau la care președintele nostru să se angajeze singur – din motive de prioritate a sa pe lista de la Casa Albă.

”Eu sper ca dl președinte să nu vină cu anumite lucruri pe care Guvernul să le implementeze și care efectiv nu au făcut obiectul unor discuții”, a spus Viorica Dăncilă. ”Cred că era important să discutăm punctual despre aspectele economice, fie că vorbim de MApN, relațiile economice, energie, cred că toate aceste lucruri trebuiau discutate, iar în urma discuțiilor trebuiau semnate acorduri pentru lucruri de interes între România și SUA”.

Per total, Viorica Dăncilă a reacționat precis și potrivit cu momentul întâlnirii de la Casa Albă: nu cu un atac, așa cum poate era normal electoral, ci cu o delimitare, o subliniere exactă a faptului că Iohannis se duce la Trump, șeful Executivului american, în condițiile în care a ignorat Executivul (și Legislativul!) din România.

Altfel spus, angajamentele lui Iohannis… îl privesc – ar spune Viorica Dăncilă. Desigur, vom vedea dacă se va și comporta ca atare la revenirea președintelui, sau se va conforma angajamentelor ”strategice”.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20190819/27287261/Iohannis-atitudine-scandaloasa-Viorica-Dancila-reactioneaza-precis.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: