BOGDAN CHIREAC PROPAGANDIST JOHANNIST SI „ANALIST”PRO- SUA SE REVOLTA DUPA INTELEGEREA SASULUI NAZIST KLAUS ADOLF JOHANNIS ,IN CALITATE DE SLUGA A PRUSACULUI DONALD J.TRUMP!

22 aug.

Iohannis și Trump

Iohannis se prăbușește! Chiar și un analist pro-SUA se revoltă după înțelegerea cu Trump!

”Nu se pune problema de câștig, ci de limitat daunele. Ce s-a semnat acolo… de unde vin lucrurile acestea? Că mai cumpărăm niște avioane, foarte bine. Dar de ce să sari la China?”

BUCUREȘTI, 21 aug – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Declarația comună a celor doi președinți, Trump și Iohannis, a revoltat mulți români, conturând o scădere dramatică a lui Iohannis în sondaje – dar și a popularității SUA în România.Declarația pare mai curând o cedare totală a lui Iohannis în fața pretențiilor americane – ba chiar pare scrisă după dictare.

Întrebat de Antena 3 dacă ”a existat o negociere reală între SUA și România sau România a semnat ceea ce i s-a pus pe masă”, cunoscutul analist Bogdan Chirieac și-a spus părerea sincer:

”Nu a existat nicio negociere. O să spuneți dar de unde știi… Păi cine au fost negociatorii?! Lucrurile acestea nu se fac în felul în care au fost făcute”, a declarat analistul.

În plus, Bogdan Chirieac a atras atenția asupra felului în care a fost semnat memorandumul între Guvernele SUA și României, prin ambasadorii Hans Klemm și George Maior, la Washington, conform Antena 3.

”Faptul că memorandumul este semnat de ambasador, și nu de un membru al Guvernului, este o scădere a forței politice a memorandumului respectiv”, arată Chirieac. ”Acolo vorbim despre Statele Unite – și interesul României pentru SUA este atât de ridicat, încât chiar nu poți să te joci!”.

Dacă era o altă țară, ”puteai să amâni semnarea a ceea ce a promis președintele, fără să se consulte cu Guvernul și Parlamentul”, a subliniat analistul.

În plus, analistul, care este cunoscut pentru atitudinea pro-americană, spune că are tot respectul pentru întâlnirea cu președintele SUA – ”este un moment important pentru România” – dar… ”de ce să sari la China?”.

”Mai departe, ce s-a semnat acolo… de unde vin lucrurile acestea? Că mai cumpărăm niște avioane, foarte bine. Dar de ce să sari la China?”, întreabă revoltat analistul.

România în urma acestei întâlniri, concret, ”trebuie să aibă mare grijă, de acum înainte, în relația cu China”, a declarat Chirieac la Antena 3, conform DC News.

”Să sari la China neprovocat este o chestiune care te lasă perplex, pur și simplu”, spune Chirieac, care subliniază apropo de câștigul vizitei – ”Și nu se pune problema de câștig, ci de limitat daunele”.

Surpriza este mare cu 5G și Huawei, punctează Chirieac. ”Sigur că relația cu SUA este esențială, dar trebuie neapărat să te cerți cu China pentru asta?”.

”Dacă era o decizie a Uniunii Europene, atunci da, pentru că suntem membri UE”, arată Chirieac, completând ” dar România și China au relații de decenii”.

Reamintim că, în finalul Declarației, cei doi afirmă că for acționa împreună – ”Căutăm să evităm riscurile de securitate care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G”.

În plus, Trump a spus de lângă Iohannis clar că trebuia să înceapă bătălia cu China – și că România e alături de SUA, referitor la acest demers.

Concret, această Declarație și atitudinea lui Iohannis de ceda tot în fața lui Trump, în condițiile în care a ignorat (consultarea cu) Guvernul și Parlamentul, duce la prăbușirea sa în fața electoratului conștient – tocmai pentru că a făcut dovada inconștienței sale, ca președinte.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20190821/27321084/Iohannis-se-prbuseste-Chiar-in-un-analist-pro-SUA-se-revolta-dupa-inelegerea-cu-Trump.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.