SENATORUL”LIBERAL” FLORIN CITU ,I-O REVOLTAT PE TOTI INCLUSIV PE PSEUDO-LIBERALI!

22 aug.

Senatorul liberal Florin Cîțu, unul dintre cei mai vocali critici ai actualei puteri, a reușit să irite, printr-o postare împotriva bugetarilor, atât pe cei aflați la conducerea statului cât și pe colegii de partid, precum și sindicatele. El a spus că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat. și că aceștia trebuie să fie de acord să lucreze fără a primi vouchere, tichete de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.

„Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

Liberalul mai spus că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine. Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu l-a ironizat PNL, susținând că în acest caz liberalii trebuie votaţi masiv deoarece „promit doar de-ale «bune»”. „Păi, zic să îi votaţi masiv! Că vă promit doar de-ale «bune»… Ce o să-l mai plângeţi pe Băsescu! Da! Pe Băsescu! Ăştia sunt mai răi şi mai fomişti ca el… Guvernul PSD o să vi se para fantastic şi de neînchipuit!”, a scris fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu, pe Facebook.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că ceea ce a spus Cîțu „este dăunător şi jignitor la adresa întregii societăţi”. „Este dăunător şi jignitor la adresa întregii societăţi atunci când unii frustraţi şi rataţi profesional, care nu au fost vreodată în situaţia de a gândi sau lua decizii cu implicaţii economice şi sociale, ba, mai mult, au fost brutal respinşi de mediul privat şi nu sunt acceptaţi nici de cel public, ajung să mai fie toleraţi doar de câte un partid politic, dar şi acolo, fie pe scurtătură sau pe uşa din dos, de unde debitează inepţii cu un aer iritat şi impertinent. Conştienţi sau nu de efectul public şi impactul negativ al gesturilor şi mesajelor lor pentru imaginea şi credibilitatea ţării, ei îşi cuantifică activitatea exclusiv în indicatori de beneficii politice şi pervsonale – Ce, Când şi Cât(u)”, a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook. Ministrul de Finanţe a adăugat că unii nu înţeleg că politica este mai mult decât un gest de teribilism politic sau un hashtag fără sonor. „Sunt unii care nu înţeleg că politica este mai mult decât expresia trăirilor de moment ale celor ce se pretind oameni politici! Este mai mult decât un hashtag foarte sonor, un selfie şmecher sau un discurs isteric şi scandalos voit a produce emoţii extreme. Este mai mult decât o pancartă, o lozincă, un strigăt sau un gest de teribilism politic. Sunt unii care nu pricep că politica diferă de politicianism, aşa cum un om de stat sau un om politic diferă de un politruc demagog”, a afirmat Teodorovici.

Șeful lui Cîțu de partid, Ludovic Orban, a afirmat că PNL nu este împotriva voucherelor de vacanță, având chiar și un proiect legislativ care prevede ca și sectorul privat să beneficieze de acestea. Reacția vine în urma declarației senatorului PNL Florin Cîțu privind tăierea banilor de la bugetari. ”Noi avem un proiect de lege prin care să stabilim un regim de deductibilități, astfel încât și angajații din mediul privat să poată să beneficieze de aceste vouchere de vacanță de care beneficiază cei din sectorul public.
Noi n-avem nimic împotriva voucherelor de vacanță, dimpotrivă, s-a arătat că este un instrument util, care ajută la dezvoltarea turismului și care permite multor angajați care nu și-ar fi permis să facă un sejur, să își plătească acest sejur, sigur, într-o destinație turistică din România. În ceea ce privește atitudinea față de sectorul public vreau să fac o diferență foarte clară. Partidul Național Liberal respectă activitatea oricărui profesor, oricărui medic, oricărui polițist, oricărui judecător, oricărui funcționar public care își face meseria, care e competent, care servește interesul public și care acționează în conformitate cu misiunea și cu prevederile legale ale instituției în care își desfășoară activitatea”, a declarat Orban, la Realitatea TV.

O reacție împotriva lui Cîțu a avut și Adriana Săftoiu, de asemenea colegă de partid. ”Sunt de acord cu tine să mai tăiem de la bugetari. Dar moralmente e obligatoriu să începem cu noi, ca să fie un demers credibil şi să funcţioneze. De la faptul că majoritatea zdrobitoare a parlamentarilor nu lucrează mai mult de trei zile pe săptămână, pretextând că în restul timpului sunt „în teritoriu”. Să fim serioşi. Primii care ştiu că nu fac nimic în teritoriu sunt chiar electorii. Apoi tot felul de călătorii în străinătate, fără altă finalitate decât plăcerea plimbării, deconturi aberante. Ar trebui, zic, să începem cu o listă de cheltuieli inutile ale bugetarilor parlamentari şi abia apoi să ne apucăm de ceilalţi bugetari, cu metodă, cu argumente, pe categorii. Ce spui?” a scris Săftoiu pe Facebook.

Sindicatul Bugetarilor SED LEX solicită demisia senatoruluI Cîţu, considerând că acesta a jignit mulţi bugetari angajaţi în instituţii publice prin declarațiile sale. „Biroul Executiv al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX este obligat să completeze solicitările de reorganizare a sectorului public pe care domnul Florin Cîţu le propune ca măsuri ale Partidului Naţional Liberal, în situaţia în care ajunge la guvernare, respectiv: 1) Respectarea voinţei populare exprimată prin referendum şi micşorarea numărului de parlamentari la maxim 300 din cei 540 cât sunt în prezent. 2) Respectarea voinţei poporului de a limita activitatea parlamentară la o singură cameră. 3) Retragerea din sectorul bugetar a tuturor ”pilelor”, relaţiilor celor din partidul pe care îl reprezintă şi care au fost aduşi forţat în sectorul ”bugetar”, aşa cum îl numeşte dânsul, fără a înţelege însă foarte clar ce înseamnă sectorul bugetar. 4) Luarea de măsuri împotriva colegilor care, în perioada în care s-au aflat la conducere, nu au reuşit să realizeze o autostradă, nu au reuşit reducerea niciunei taxe, dimpotrivă acum suntem în situaţia în care renunţăm la taxele care au fost introduse pe timpul guvernării PNL”, au transmis reprezentanţii SED LEX, printr-un comunicat de presă.

Sindicaliștii îi mai spun lui Cîţu că în cazul în care aceste prevederi ar fi fost respectate, liberalul nu ar mai fi fost senator al României. „Domnule Florin Cîţu, dacă toate cele de mai sus ar fi fost respectate, dumneavoastră nu aţi mai fi fost senator acum şi nici nu ar mai fi trebuit să deţineţi o funcţie în statul român vreodată. Nici măcar nu aţi avut curiozitatea să faceţi o analiză în ceea ce priveşte impactul introducerii tichetelor de vacanţă asupra industriei hoteliere şi dezvoltării acestui segment de activitate. Cât de lipsit de caracter să fii după ce ani de zile ai condus România, ai luat măsuri care ne-au adus în această situaţie, să vii acum să critici ce aţi distrus cu bună ştiinţă în ţara asta în ultima perioadă”, a precizat sindicatul, în comunicatul de presă.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: