VREA COTROCENIUL CA ROMANIA SA AIBA RELATII COMERCIALE CU RUSIA SI FOSTELE TARI SOVIETICE?!

27 aug.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Vrea Cotroceniul ca România să aibă relații comerciale cu Rusia și fostele țări sovietice?

Administrația Prezidențială i-a transmis omului de afaceri Gabriel Antoniu Lavrincic un răspuns la scrisoarea deschisă în care spunea că România trebuie să recucerească piețele internaționale pierdute după Revoluție

BUCUREȘTI, 27 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Gabriel Antoniu Lavrincic, director comercial SIMEX, a transmis, la începutul acestui an, o scrisoare deschisă către Iohannis și Dăncilă.

Omul de afaceri a propus ca România să nu mai pompeze bani în economiile occidentale prin multinaționale, ci, mai mult, să își reducă dependența financiară și decizională față de Uniunea Europeană, să își cultive propriile resurse, să aibă autonomie în luarea deciziilor.

”Singura noastră șansă este de a recuceri piețele din Rusia, ex-URSS, Asia, China, America Latină, Africa, Țările Arabe. Toate țările est-europene trăiesc din subvenții, consumă mai mult decât produc. România este o piață de desfacere pentru țările din Europa și a devenit astfel o sclavă a Europei! Sclavagism contemporan!”, a precizat directorul SIMEX.

Lavrincic a susținut, atunci, că premierul și președintele trebuie să facă echipă comună și să meargă în vizite oficiale de lucru în țările sus amintite, însoțiți de specialiști și oameni de afaceri români în scopul stabilirii de relații comerciale.

Administrația Prezidențială i-a răspuns omului de afaceri.

Departamentul Pentru Relații Cu Românii din Afara Granițelor
Departamentul Pentru Relații Cu Românii din Afara Granițelor

”Apreciem foarte mult perenitatea afacerii și implicarea dumneavoastră în păstrarea tradiției unice reprezentată de meșteșugul prelucrării lemnului, mai ales sub umbrela unui brand românesc, situat între cei mai buni producători de mobilă din Europa de Est. Cum știți deja, președintele României, domnul Klaus Iohannis, nu are atribuții executive de politici economice însă susține consolidarea economică a României și îndeamnă în mod constant autoritățile guvernamentale competente să sprijine dimensiunea investițională și să creeze condițiile necesare pentru dezvoltarea economiei românești”, a transmis Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Menționăm că problema enunțară de Lavrincic nu este nouă, chiar el mărturisind, în scrisoarea deschisă, că, din anul 1990, fiecare ambasador al Rusiei la București a solicitat cu insistență mărfuri românești pentru piața rusă, deschizând larg ușa colaborării, însă, din păcate, partea română nu a răspuns deloc preferând să bage în continuare ”bățul prin gard” la ”comanda” celor ce câștigă bani frumoși în relația cu Rusia.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20190827/27376067/Vrea-Cotroceniul-ca-Romania-sa-aiba-relatii-comerciale-cu-Rusia-si-fostele-tari-sovietice.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: