DEZVALUIRI SOC:”MAFIA DIN JURUL SORINEI PINTEA MINISTRUL SANATATII!”

30 aug.

Sorina Pintea

Dezvăluiri șoc: ”Mafia din jurul Sorinei Pintea, ministrul Sănătății”

Consilierul de imagine Nicholas Valentin Vartan susține, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că ministrul Sănătății ar avea probleme cu integritatea de foarte mulți ani.

BUCUREȘTI, 30 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Vartan spune că, în urmă cu două decenii, Sorina Pintea a fost contabil șef la Direcția Silvică Maramureș și că, după un episod amoros, urmat de o căsătorie, ajunge, ”prin relații interpuse”, ajunge manager la TBC, pentru aproape doi ani.Apoi, ar fi dat bani grei pentru postul de manager la Spitalul Județean, aflat în subordinea Consiliului Județean.

”De aici, din 2013 a luat totul amploare, fiind un spital cu 920 de paturi și cu peste 120 de medici (cu avantaje pecuniare – mită la angajare… în 2013 un post de medic la Medicină legală), 4000-8000 de euro pentru un asistent medical”, a scris Vartan.

Potrivit sursei citate, în același an, Pintea deschide un punct de lucru la Șomcuta Mare, cu ambulatoriu pentru specialitatea interne, investiție mare care ar fi funcționat ilegal, fără autorizație sanitară de funcționare, iar cheltuielile ar fi fost suportate integral de către Spitalul Județean.

”A funcționat pe pierdere în toată această perioadă”, a punctat sursa citată.

Punctul de lucru de la Șomcuta Mare a fost închis anul trecut.

Apoi, la spital, din Centrul de Dializă cu 72 de aparate în urma înființării Clinicii Braun în curtea din spate a spitalului, unitatea spitalicească a înregistrat un regres în stația de dializă cu 12 aparate.

”Diferența de 60, cu tot cu pacienții profitabili (fără afecțiuni majore) s-a dus la Braun ! (…) Calculați numărul de pacienți dializați, pe aparat, pe zi, înmulțit cu circa 150 lei/pacient decontat de Casa de Asigurări… și vedem ce profitabilitate are Braun (acționariat real – madam Pintea cu soțul Goga)”, a mai adăugat Vartan.

”Rețea” pentru susținerea Sorinei Pintea ?

Consultantul de imagine spune că demnitarul a făcut excursii pe banii spitalului cu ”familia” din spital. Vorbim despre șeful administrativ, resurse umane, aprovizionare, statistică, direcția îngrijiri, farmacie, Anestezie și Terapie Intensivă, dar și financiar, în trei ani consecutiv : 2014, 2015, 2016, în Austria, Germania și Turcia.

”Tot spitalul știe… toți tac ! Angajați familie – nora, secretară la Unitatea Primiri Urgențe, cu un salariu de circa 1000 de euro, fiul mic, Cătălin, fost autopsier la medicina legală, doar în acte, acum biolog chimist cu un salariu de 2000 de euro. Rețea făcută pentru susținerea ei : nevestele polițiștilor angajate în spital, idem ale ziariștilor”, a mai menționat sursa citată.

Aceasta a vorbit și despre firme căpușate politic, dar și firme de casă și asociații pe terenuri în Seini între soțul său și directorul medical, doctorul Vasile Pop, medic neurochirurg, actual manager interimar.

”Și directorul medical are spital privat de dializă, pe numele soției lui”, a explicat Vartan.

Acesta și-a încheiat seria dezvăluirilor explicând că mita pentru ultimul post de medic de la legală ar fi solicitat-o Sorina Pintea prin depunere în cont elvețian, intermediar fiind, potrivit sursei citate, fiul cel mic al demnitarului, angajat în spital.

  • Internauții au reacționat dur la aceste informații, mulți afirmând că este inadmisibil ceea ce se întâmplă.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20190830/27407963/Dezvaluiri-soc-Mafia-din-jurul-Sorinei-Pintea-ministrul-Santatii.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: