KLAUS JOHANNIS – ASPERGER CEL STRAMB!

30 aug.

Nu știu dacă fotografia lui Klaus Iohannis a fost alăturată întîmplător celei a lui Gheorghe Dincă din Caracal.Sau au fost puse împreună dintr-un spirit de ironie. Esențial este că figurile celor doi se aseamănă, în ciuda distanței enorme între biografiile lor. Și totuși, nu pot să nu observ aceeași răutate în privire, aceeași încruntare amenințătoare, aceeași expresie de pîndă și răzbunare. Mecanicul era un taciturn. Nu avea nici un dialog cu cei din preajmă. Nu cred că Iohannis dialoghează cu cineva. Or ascultă supus și slugarnic cînd vorbește cu politicieni mai importanți decît el (Donald Trump sau Angela Merkel),or privește de sus și disprețuiește suveran. Mecanicul băga frica în angajați,în femeia de serviciu,în vecini, în copii.Iohannis amenință și el. Domină prin frică, nu prin altruism și superioritate. Te amenință continuu. Cu privirea, cu demiterea,cu răsturnarea. Și răbufnește ca țărănoiul ajuns împărat. Povestea cu paltonul este mai ceva decît secvențele din antologia filmului mut. Cei din jur trebuie să se conformeze, să execute,să reducă lumea și țara la nivelul său de înțelegere. Atît pricepe,tot atît comandă. Propozițiile sale trădează, fie sadismul nedisimulat, fie o limbă română primitivă, scăpată de sub jocul nuanțelor.
„A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă” rămîne exprimarea sa antologică după neclarificatul accident de la Colectiv. Și în acest caz l-a trădat limba română? Sau blestematul de subconștient l-a dat în gît? Nu știu! Rămîne psihanaliștilor să lămurească toate aceste contorsiuni de om rudimentar ajuns la putere. Sunt convins că nici acum nu știe ce a spus. Și de ce i se repetă prostia ca un citat din Ceaușescu. Cei din preajma lui se tem să-i spună. Dacă reacționează violent, ca mecanicul de la Caracal? Să fi fost și ”guvernul meu” tot o farsă jucată de limba sa română cîrpită? Sau este vorba de o altă trădare a subconștientului său cu aere de împărat,după o operațiune menită a-i inunda sinele cu damfuri de satisfacție?
Duminică seara, cînd România toată se chinuia în lacrimi și revoltă, el s-a grăbit să se întorcă din vacanță și să ne arate suferința și preocuparea.

”Resping abordarea politicianistă propusă de Guvernul României, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva e autorul moral al acestei tragedii… Şi le mai cer ceva celor de la PSD și ALDE: abrogarea modificărilor legislative aduse în ultimii 2 ani legilor justiţiei şi Codurilor penale. E un pas obligatoriu pe care nu îl mai cerem doar noi, Comisia de la Veneţia şi toate vocile competente din sistemul de justiţie, îl cer şi românii afectaţi de efectele cumplite ale incompetenţei şi corupţiei PSD.
Dacă nu o va face acest Guvern, vă promit că voi strânge o nouă majoritate, după alegeri, care va face asta şi care nu să vă opri la acesta lucru, ci se va ocupa de întărirea statului, pentru că drepturile românilor să poată fi protejate şi garantate cu adevărat.”

Caraghios, artificial, prefăcut, amenințător, ca și plutonul de zăltați tăvăliți prin fața Internelor. Numai că nu s-a dat și el cu sos de roșii pe fălci și pe urechi. Ca să ne trezim din șoc, a găsit de cuviință să taxeze scăparea nefericită a primului ministru, legată de un nou referendum, ce riscă să devină mai des decît Crăciunul și decît melodia preferată. Și ce ne-a spus înțeleptul nostru cu dovleacul uitat pe plajă?
-” Resping abordarea politicianistă propusă de Guvernul României, care ar trebui sa se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii”.
Oare Klaus Iohannis n-ar trebui să coboare de pe soclul pe care se imaginează ca să poată vedea că decăderea instituțiilor, tensiunile din societate, neîncrederea și răzbunarea vin și din somnul său de președinte mono-mental și fără program? Mă gîndesc și la orele de muncă și la puținătatea gîndirii sale!
Și ca să bage frica în adversarii săi politici și în cei care nu-l privim ca pe un pom de Crăciun, a zis:
-”Vă promit că voi strînge o nouă majoritate, după alegeri, care va face asta”
Cum face președintele o nouă majoritate? Cu coșul după ciuperci? Ca Traian Băsescu, recurgînd și el la ”soluția imorală”? Sau mai scoate 100 de dosare de la DNA și de la SRI și îi strînge cu ușa pe oportuniștii mai slabi de înger din PSD? Nu mi-am imaginat niciodată că președintele României este cel mai periculos vînător de parlamentari și că face majorități de parcă ar găti niște cîrnați cu varză.
Sau folosește SRI-ul, ca și la campania electorală pentru prezidențiale? Sau mai explodează ceva și ”dragi români” ies în stradă ca la Colectiv și ca la spectacolul anticorupției și de restul se ocupă băieții?
Nu știu dacă fotografiile celor doi au fost alăturate intenționat sau din greșeală. Mie mi se pare că seamănă nu doar la figură. Și Dincă s-a dovedit un om volent, și Iohanis îmi sugerează un politician primitiv și arogant, capabil să-și muște toți adversarii de beregată!

 

Montaj care circula pe net
CORNEL NISTORESCU:// cotidianul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: