OTRAVA ASCUNSA:MARTURIA LUI GEORGE MAIOR DISTRUDE TANDEMUL KOVESI -JOHANNIS!RUPTURA IN SISTEM?!

1 sept.

George Cristian Maior

Otrava ascunsă: Mărturia lui Maior o DISTRUGE pe Kovesi! Ruptură în ”Sistem”?!

Mărturia de azi a celui mai inteligent personaj din ”Sistem” nu e nici banală, așa cum presa s-a grăbit să o trateze/ignore – ci poate fi o incriminare foarte gravă, chiar fatală pentru Kovesi.

BUCUREȘTI, 30 aug – Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”A fost o discuţie foarte bună cu doamna procuror, cred că am acoperit în calitate de martor tot contextul în care SRI s-a implicat pe bună dreptate în această operaţiune de succes, alături de alte state”, a declarat ambasadorul României la Washington, George Maior, la ieșirea de la  Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Ce spune Maior: ”extrădarea lui Nicolae Popa din Indonezia s-a realizat în contextul clar, legal, definit de legislaţia românească” – iar el ”nu a sesizat aspecte care să facă obiectul vreunei infracţiuni din partea unor persoane implicate în acea operaţiune”.

”Eu precizez lucruri pe care le ştiu în calitate de director al Serviciului Român de Informaţii şi, în acest context, SRI a fost extraordinar de eficient şi competent”, a spus Maior.

Nu avem probe sau indicii care să îl contrazică pe George Maior, în sensul că NU există ceva care să incrimineze SRI.

În schimb, George Maior, dă un răspuns puternic în privința sursei care o INCRIMINEAZĂ pe Laura Codruța Kovesi – și care a dus la deschiderea dosarului de la SIIJ.

”Eu nu pot să comentez ce spune Sebastian Ghiţă, eu precizez lucruri pe care le ştiu în calitate de director al Serviciului Român de Informaţii”, a spus Maior – ceea ce înseamnă… doi de ”NU”!

Maior NU desființează afirmațiile/acuzațiile lui Ghiță și (SRI) NU a știut nimic de plățile făcute de firmele private în această operațiune ”inter-instituțională”.

Cu alte cuvinte, în fața evidenței probelor depuse de Ghiță, rezultă că Laura Kovesi a ascuns de partenerii instituționali din această operațiune ”combinația” cu Ghiță!

Mai mult, Maior a confirmat în fața presei că între el și Kovesi a existat numai ”comunicare pur instituţională” și nu ”discuții private”.

Ori, având în vedere că, așa cum corect spune Maior, SRI a cunoscut că operațiunea să derulat în ”contextul clar, legal, definit de legislaţia românească” – înseamnă că Laura Kovesi a înșelat buna credință a partenerului?

Deci, la acuzațiile anterioare la care Kovesi trebuie să răspundă, s-ar putea adăuga și aceasta – a ascunderii unor componente ale operațiunii față de parteneri – și chiar față de cei ce asigurau securitatea și siguranța informativ (operativă?) a demersului – SRI! (Reamintim că doi ofițeri SRI au făcut deplasarea la Djakarta cu un avion de linie, cu câteva zile înainte de aducerea lui Popa – și au revenit cu avionul privat închiriat).

Ce mai înseamnă asta? Că Maior NU e dispus să acopere eventualele combinații ale Laurei Kovesi! Onestitate – sau ruptură în ”Sistem”?

Poate ne răspunde un scurt pasaj din dialogul cu presă, după audieri:

Există la DNA un dosar care s-ar referi la o sumă de bani pe care Maior ar fi primit-o de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu?

”Aceasta este o prostie – nu este niciun dosar”, a replicat ferm Maior, vizibil iritat. ”Nu am primit de la nimeni, niciodată, un ban”.

Pe cine era ”iritat” Maior – pe presă… sau pe DNA? Greu de spus.

Cert este că mărturia de azi, a celui mai inteligent personaj din ”Sistem”, nu e nici banală, așa cum presa s-a grăbit să o trateze/ignore – ci poate fi o incriminare foarte gravă, chiar fatală pentru Kovesi.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20190830/27413173/Otrava-ascuns-Mrturia-lui-Maior-o-DISTRUGE-pe-Kovesi-Ruptur-n-Sistem.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: