BARNA S-A ALES PRESEDINTE ….CU AJUTORUL SISTEMULUI DE VOT!

7 sept.

Dan Barna

Barna s-a ales președinte… cu ajutorul sistemului de vot!

Dan Barna a reușit să se aleagă președinte cu ajutorul unui sistem de vot electronic contestat de unii membri ai USR și după un proces de votare presărat cu excluderi din partid, demisii și acuzații de fraudă

BRUXELLES, 6 sept – Sputnik, Daniela Porovăț. Dan Barna a fost ales președintele USR pentru un nou mandat, prin vot electronic, arată un comunicat de presă al partidului. În cadrul scrutinului on-line, desfășurat în perioada 1-5 septembrie, au votat 9.314 membri ai formațiunii, iar Barna a obținut 6.097 din voturi, însemnând 65.75%.

Procesul de votare a fost acuzat de fraudă după ce el a fost amânat până când rezultatele au ieșit favorabile lui Dan Barna. De asemenea, au avut loc excluderi din partid, susținătorii lui Cosette Chichirău, contracandidatul principal al lui Barna, fiind scoși în șuturi din partid. O scrisoare a unui membru USR Vrancea care a demisionat tocmai din cauza atmosferei din partid a dezvăluit ieri putreziciunea din USR și faptul că democrația din acest partid a dispărut, totul fiind controlat de apropiații lui Dan Barna.

Dan Barna nu se încurcă însă în proceduri democratice, iar felul în care ”s-a” ales președinte arată că singura lui șansă de a câștiga prezidențialele ar fi acea ca sistemul de vot național să funcționeze, prin grija STS, la fel ca cel din partid: să scoată câștigător pe cine trebuie!

Dar, potrivit anunțului oficial, „Cosette Chichirău și Alexandru Surcel, contracandidații lui Dan Barna, au obținut 2.907 (31.35%) și respectiv 269 (2.90%) dintre voturilor membrilor USR. Potrivit statutului, președintele USR este ales prin vot electronic secret de către toți membrii partidului, ceea ce îi asigură o largă reprezentativitate și legitimitate”.

Rezultatul scrutinului intern va fi validat de Congresul USR care va avea loc la Timișoara pe 14 septembrie, dar până atunci nu este exclus să apară noi date despre manevrele din partid menite să îl scoată cu orice preț președinte pe Barna pentru ca acesta să poată candida la prezidențiale din postura de președinte de partid.

În cadrul Congresului de la Timișoara vor fi aleși și noii membri ai Biroului Național al USR.

Mandatul președintelui USR este de maxim 4 ani, iar o persoană nu poate deține funcția de președinte mai mult de 10 ani, indiferent dacă anii sunt consecutivi sau nu.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20190906/27467700/Barna-s-a-ales-presedinte-Cu-ajutorul-sistemului-de-vot.html

2 răspunsuri to “BARNA S-A ALES PRESEDINTE ….CU AJUTORUL SISTEMULUI DE VOT!”

  1. Alex Hatta 7 septembrie 2019 la 3:57 pm #

    Ei, doar se stie ca important e cine numara voturile…

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: