HAMZA BIN LADEN ,FIUL PREFERAT A LUI OSAMA BIN LADEN A FOST UCIS!

14 sept.

Fiul lui Osama bin Laden, Hamza bin Laden, a fost ucis într-o operațiune antiteroristă a SUA la frontiera dintre Afganistan şi Pakistan, a spus Donald Trump.

Trump a confirmat sâmbătă moartea lui Hamza Bin Laden, fiul preferat al lui Osama bin Laden prezentat drept moştenitorul liderului Al-Qaeda, şi al cărui deces a fost anunţat la sfârşitul lunii iulie de mass-media americane, relatează AFP.

Hamza ben Laden „a fost ucis într-o operaţiune antiteroristă a Statelor Unite efectuată în zona Afganistan/Pakistan”, a anunţat Trump.

„Pierderea lui Hamza ben Laden nu doar că lipseşte reţeaua Al-Qaida de importante abilităţi de conducere şi de legătura simbolică spre tatăl acestuia, ci şi subminează activităţile operaţionale importante ale grupului” terorist, a spus liderul american, citat de CNN.

„Hamza ben Laden era responsabil de activităţi de plănuire a atacurilor şi de colaborarea cu diverse grupuri teroriste”, a adăugat Donald Trump, fără a preciza când a fost ucis liderul terorist.

Oficiali americani citaţi de NBC News şi de CNN au declarat pe 31 iulie că Statele Unite au obţinut informaţii care aratau că militantul terorist Hamza ben Laden, fiul fostului lider al reţelei Al-Qaida Osama ben Laden, a murit. Oficialii citaţi nu au oferit detalii despre circumstanţele morţii lui Hamza ben Laden, unul dintre liderii reţelei teroriste Al-Qaida.

Departamentul de Stat american anunţase în februarie o recompensă de un milion de dolari pentru localizarea lui Hamza ben Laden, descris drept „un lider Al-Qaida în ascensiune care a proferat ameninţări la adresa Statelor Unite şi a aliaţilor” SUA.

Ultima declaraţie publică atribuită lui Hamza ben Laden a fost difuzată în 2018 de reţeaua teroristă Al-Qaida, condusă de Ayman al-Zawahiri. Hamza ben Laden ameninţa în 2018 că va organiza atacuri teroriste împotriva Arabiei Saudite.

Conform datelor existente, Hamza ben Laden s-a născut în anul 1989. Tatăl său, Osama ben Laden, s-a mutat în Afganistan în 1996 şi a declarat război Statelor Unite. Hamza s-a deplasat alături de el şi a apărut în înregistrări de propagandă ale reţelei teroriste Al-Qaida. În calitatea de lider al reţelei teroriste Al-Qaida, Osama ben Laden a coordonat atacuri teroriste împotriva Occidentului, inclusiv atentatele comise pe 11 septembrie 2001 în oraşele americane Washington şi New York. Osama ben Laden a fost ucis de membri ai trupelor speciale americane în anul 2011, într-o clădire din Abbottabad, Pakistan. Hamza nu a fost găsit în clădirea vizată de operaţiune. Scrisori confiscate în cursul operaţiunii sugerau că Osama ben Laden voia ca Hamza ben Laden să devină lider terorist.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: