BIANCA ANDREESCU SARBATORITA DE PREMIER:”SUNT O CANADIANCA MANDRA!”

16 sept.

Jucătoarea de tenis Bianca Andreescu, campioana de la US Open, a fost sărbătorită, duminică, în oraşul natal, Mississauga, de mii de fani, dar și de premierul Canadei Justin Trudeau, miniştri, autorităţi locale şi reprezentanţi ai federaţiei de tenis.

În discursul său, premierul Trudeau le-a mulţumit părinţilor Biancăi pentru că au ales să se stabilească în Canada.

„Bianca este o inspiraţie pentru toţi canadienii tineri şi bătrâni. Dar ca să fiu sincer, ea este o inspiraţie pentru toţi tinerii canadieni deoarece a arătat că tinerii pot face orice. Este o dovadă că tinerii nu sunt liderii de mâine, ci liderii de azi, ca Bianca. Dar aşa cum o sărbătorim pe această incredibilă tânără, această incredibilă performanţă, pe această incredibilă jucătoare de tenis, mai avem câteva persoane cărora trebuie să le mulţumim. Lui Nicu şi Mariei, şi lui Coco (n.r. – câinele familiei). Nicu, Maria vă mulţumesc că aţi crescut această extraordinară fiică, o campioană incredibilă şi de asemenea vă mulţumesc pentru că în urmă cu mai mulţi ani aţi ales Canada pentru a începe şi a vă lansa familia voastră, deoarece în această ţară totul este posibil, iar voi şi alţii din Mississauga aţi demonstrat asta”, a afirmat Trudeau în discursul său.

Primăriţa din Mississauga, Bonnie Crombie, i-a înmânat Biancăi Andreescu cheile acestui oraş din apropiere de Toronto, urmând ca o stradă să poarte numele campioanei de la US Open.

Primarul oraşului Toronto, John Tory, a declarat ziua de 16 septembrie drept Ziua Biancăi Andreescu în metropola canadiană, pentru „probabil cel mai mare succes într-o probă individuală din istoria Canadei”.

Tory a purtat un tricou inscripţionat cu mesajul „Toronto o iubeşte pe Bianca” şi i-a înmânat sportivei unul pe care scria „Acasă este la Toronto”.

„Sunt o canadiancă mândră şi sunt mândră să reprezint această ţară peste tot în lume şi foarte modestă să sărbătoresc acest moment cu voi. Dacă eu am putut, dacă Serena a putut, dacă Roger (Federer – nr.) a putut, dacă Raptors (echipa care a câştigat NBA – n.r.) au putut să o facă, atunci şi voi puteţi”, le-a spus Andreescu celor prezenţi.

Bianca Andreescu este prima jucătoare de tenis din Canada care a reuşit să câştige un titlu de Grand Slam în era open (începând din 1968), după ce a învins-o în finala de la US Open, cu 6-3, 7-5, pe Serena Williams.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: