JOHANNIS CA BASESCU:”RUSINE!”

16 sept.

Klaus Iohannis, aflat în campanie electorală la o adunare a liberalilor, și-a atacat sâmbătă adversarii de la PSD cu sloganuri ce amintesc de Traian Băsescu cu al său „Rușine, Dinu Patriciu”.

„Rușine!”, le-a transmis Iohannis social-democraților la Adunarea Regională a organizațiilor PNL din Sud-Est, lăudându-i și încurajându-i în același timp pe liberali cărora le-a spus: „Trebuie să fiți pregătiți să intrați la guvernare în orice moment”.

Din declarațiile lui Iohannis către liberali

Despre PNL: „Mă aflu azi aici pentru că PNL înțelege acest drum și înțelege nevoia unui nou început pentru România. Ați câștigat alegerile europarlamentare și vă felicit încă o dată pentru asta. Ați ajuns la acest rezultat pentru că v-ați mobilizat, ați propus o echipă foarte bună și ați dat oamenilor semnalul că pot avea încredere în voi. Aveți primari eficienți în multe localități din țară, o echipă cu oameni pregătiți să își asume intrarea la guvernare. Veți fi principalul partid al unei coaliții democratice care va guverna România mult mai bine pentru cetățeni. Mult mai bine, mult mai mult timp. Dar drumul e abia la început și vă spun că este extrem de important să nu pierdeți ceea ce ați câștigat în 26 mai. Acest lucru se numește încredere. Ați câștigat încrederea românilor. Cultivați-o”

Despre PSD: „PSD a produs cea mai dezastruoasă, cea mai păguboasă guvernare de la Revoluție încoace. Rușine! România anului 2019, cu o guvernare PSD, e un stat membru al UE fără spitale, fără autostrăzi, cu școli încă nesigure și nefuncționale, un stat în care inițiativa privată și investițiile care generează dezvoltare sunt descurajate. În România anului 2019 nu avem asigurat nici măcar transportul public care să facă legătura permanentă între orașele mari și comunele din jurul lor. În asaltul continuu asupra statului român, PSD nu a mai avut timp să guverneze și pentru oameni. PSD-iștii au făcut legi care să subordoneze justiția, poliția, jandarmeria. Au pus în vârful acestor instituții oamenii fără competențe, dar cu recomandare de la PSD. PSD a reprezentat cea mai mare amenințare la adresa stabilității și viitorului României. În acești ani grei de luptă cu PSD mi-am folosit toate pârghiile constituționale pentru a bloca legi, măsuri catastrofale, toate acestea culminând cu referendumul pe care l-am convocat în 26 mai pentru ca românii să își facă auzită vocea la urne și au făcut-o. Atunci, pe 26 mai a fost un punct de cotitură. Votul la referendumul a arătat că românii îi sancționează pe PSD-iști pentru drumul pe care vor să conducă țara și în același timp dând votul de încredere pentru cei care i-au apărat de guvernare toxică. Aceștia fiind voi și cu mine. (…) PSD, cu orice alt chip va apărea în fața oamenilor, rămâne un pericol pentru români”.

“Eu ştiu ce trebuie făcut, iar primul pas, aţi ghicit, este îndepărtarea acestei guvernări nocive pesediste. Repararea răului făcut de PSD în toţi aceşti ani, în justiţie, în administraţie, în economie, în zonele unde statul a fost distrus, trebuie pornită cât mai rapid. Trebuie să lucrăm împreună la un proiect prin care putem deveni societatea pro europeană dezvoltată şi puternică pe care ne-o dorim cu toţii, prin care putem să orientăm resursele bugetare spre dezvoltare, spre investiţii, spre bunăstarea românilor”, a mai declarat preşedintele.
Acesta le-a transmis liberalilor să fie pregătiţi să intre la guvernare în orice moment.
Iar voi, dragi liberali, trebuie să fiţi pregătiţi să intraţi la guvernare în orice moment şi să fiţi conştienţi de aşteptările pe care le au oamenii de la voi. Este imperativ să redăm oamenilor dezamăgiţi speranţa că viitorul poate fi bun, că nu toţi politicienii sunt la fel, că există oameni competenţi, oameni care sunt dispuşi să guverneze pentru români şi aceştia sunteţi voi. La treabă, dragii mei!”, a spus Iohannis în finalul discursului susţinut la Constanţa.
Despre remaniere

Klaus Iohannis a vorbit și despre ultimele propuneri la ministere pe care le-a respins: „Vedeți foarte bine că se iau la PSD noi decizii pe care trebuie să le blochez, pentru că România riscă să fie distrusă de PSD. În toți acești ani am reușit să oprim foarte multe erori, dar PSD nu a învățat nimic. Ați urmărit cu siguranță ultimele etape de așa-numite remanieri. PSD a pierdut majoritatea în Parlament, dar îi este frică să meargă în Parlament să își ia votul de validare și atunci am fost nevoit nu o dată, nu de două ori, de trei ori să refuz remanierea cerută cu obrăznicie. România nu va putea niciodată să progreseze așa, în acest stil PSD-ist, însă există oameni pregătiți care pot să conducă onest, cu responsabilitate și pe mulți dintre ei îi văd astăzi în această sală”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: