STS – ARMA SECRETA A NAZISTULUI KLAUS ADOLF JOHANNIS = AL DOILEA CEAUSESCU!

17 sept.

             Care e arma secretă a lui Iohannis? M-am întrebat de multe ori până acum […]

 

           Care e arma secretă a lui Iohannis?

M-am întrebat de multe ori până acum la ce tertipuri ar trebui să recurgă Iohannis pentru a câștiga al doilea mandat de președinte. Are vreo armă secretă pe care să o folosească și cu care să-și pună la pământ adversarii? Dosarele de la SRI, scoase în ultima secundă, nu mai prind la mulțime. Și, chiar de-ar ieși așa ceva în spațiul public, ce să spună? Că Liviu Pleșoianu a citit în tinerețe lucrări și studii legionare? Păi am citit mai toți, căci e o bucățică din propria istorie. Că Dan Barna a recitat poezii cu Nicolae Ceaușescu și întâia savantă a țării și acum se dă capitalist? A scăpat vreunul fără să recite? Că Viorica Dăncilă a chiulit de la cules porumbul de pe tarlalele de la Dragalina? N-o fi fost la Dragalina, dar de scăpat n-a scăpat, cum nici noi nu am scăpat.

Teatralismul sau disperarea îl fac să scoată pe gură atâtea enormități? Ce ar putea să mai lanseze pe piață? Că nu știu care candidat e omul rușilor? Păi el, Iohannis, nu e al yankeilor? Sau al coanei Heil Merkel? Hunor nu e al ungurilor? Nici discursul cu PSD care fură nu mai este valabil. „Marele hoț” Dragnea e la pușcărie pentru altceva. „Justițea” lui Iohannis n-a fost capabilă să demonstreze că a furat un ou măcar, darămite o țară.

                                 Un partid împotriva naturii

Dicursul lui Iohannis de acum, că tot a venit vorba, nu mai face trimiteri la ce ar fi furat PSD. În schimb, scoate în evidență toxicitatea partidului. Fără probe, evident. Și mai scoate în evidență și „corupțea” guvernului. Tot fără probe. Este cea mai proastă guvernare din ultimii 30 de ani, nu pierde el ocazia să amintească celor care se uită în gura lui. Despre dezastrul „Guvernului Zero”, condus de Cioloș, niciun cuvânt. Logic, nu-și poate da singur în cap cu un guvern numit de el și ejectat de PSD la primele alegeri cu un scor ca la o miuță în curtea școlii. La fel, despre guvernările PDL cu școli și spitale închise, cu pensii și salarii tăiate, cu un exod masiv al forței de muncă în străinătate, nu scoate nicio vorbă. Nu prea îi dă mâna, ca să nu-și aducă aminte lumea că partidul care-l susține, după împreunarea cu PDL-ul lui Băsescu arăta ca un anus împotriva naturii.

                                    Al doilea Ceaușescu

Orația încă președintelui nu poate fi arma lui secretă. Este din ce în ce mai banală, repetitivă, șablonardă și plictisitoare. În cinci ani  de mandat nu a fost capabil să dezvolte o temă nouă de dialog. Aceleași expuneri incoerente cu PSD, aceleași obsesii cu statul de drept, libertatea „justiței”, parcursul european și lupta „anticorupțe”.

Plecată de ceva vreme din țară, lumea s-a cam convins cine este Europa și cam ce oferă. Acum, după ce salariile au început să fie cât de cât decente, românii vor acasă, semn clar că au plecat din cauza banilor, nu din cauza PSD, Dragnea sau Dăncilă. Debusolat de întorsătură, Iohannis încearcă să mute centrul de greutate pe tineri. Pentru început, pe cei din PNL. Asta să-i fie arma secretă? Iar tineretul liberal, bine dresat, i-a răspuns de parcă l-ar fi avut în fața ochilor pe Ceaușescu: „Nu ați făcut de-a lungul carierei dumneavoastră niciun compromis. V-aţi bazat pe criterii precum onestitate, integritatea, corectitudinea, sunteţi unul dintre cei mai respectaţi lideri la nivel european. Sunteți un președinte cool. Și, ce ne place nouă cel mai mult, tinerilor, sunteţi cel mai rău coşmar al PSD.

Laudele îi aparțin Marei Mareș, președintele TNL, cea cu scandalul generației de decreței și „Ghidul de nesupunere civică”. Deci, Iohannis trebuie votat pentru că este cel mai mare coșmar al PSD.

            Se bagă voturi proaspete la Obor. Cine mai vrea?

Cât de băgat în seamă a fost Iohannis am văzut la Summit-ul de la Sibiu, când se negociau funcțiile pentru actuala arhitectură a Uniunii Europene, iar președintele se învârtea de la unul la altul, nefiind băgat în seamă. Cât de corect, integru și onest a fost am văzut bine la procesul cu casele din Sibiu, obținute prin fraudă, și încă mai vedem, dacă e să vorbim despre nereturnarea celor peste 300.000 de euro datorați statului român. Cât de respectat este în Uniune, am văzut și asta. Nu a fost în stare să negocieze nimic pentru România. Iar vizita în SUA am văzut cu ce fiasco s-a soldat. Și atunci, care să fie arma lui secretă pentru a câștiga alegerile? L-o susține Trump, nimic de zis, dar nu îi poate obliga pe români să-l voteze. Poate pune presiuni pentru alegerea lui, dar atunci îmi fuge mintea la acel bazin de 1.000.000 de voturi aflate la dispoziția serviciilor, despre care se vorbește și de care prea puțini știu. Ăștia, în schimb, știu să le manevreze.

                                                                                                               Valentin BOERU

Sursa: Național

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: