Pericol major, România semnează un Acord cu SUA – cu urmări incalculabile!

25 sept.

Viorica Dăncilă

Pericol major, România semnează un Acord cu SUA – cu urmări incalculabile!

Premierul și președintele se ceartă, oamenii lui Maior manipulează, toți fac un tămbălău care abate atenția de la ce e important – România semnează un contract care va afecta generații

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Guvernele României şi SUA urmează să semneze la această oră un acord pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, anunță presa română, invocând surse oficiale.

Acordul va fi încheiat cu ocazia vizitei premierului Dăncilă și după întâlnirea cu secretarul american al energiei, Rick Perry, dar va fi semnat de Cosmin Ghiţă, directorul Societăţii Naţionale Nuclearelectrica SA. Documentul a fost încheiat pe 19 martie și a stârnit imediat reacții puternice, pentru că e vorba, de fapt, de o testare!

Despre ce face și cine este acest Cosmin Ghiță, vom explica mai jos – la fel și despre cine controlează Nuclearelectrica.

Deocamdată să subliniem că România este pusă în fața unui acord care poate avea urmări incalculabile.

1. E vorba de tehnologii nucleare ce se află încă în fază de testare sau dezvoltare.

Conform datelor existente, oferta americană se referă tehnologia SMR (reactoare mici modulare), conform Memorandumului de Înțelegere încheiat între NuScale și SN Nuclearelectrica SA ”pentru a explora tehnologia SMR (reactoare mici modulare)”.

”Nu voi susține niciodată ca în țara noastră să se instaleze tehnologii nucleare ce se află încă în fază de testare/dezvoltare”, a reacționat fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu – și ex președinte al CA al Agenţiei Europene pentru Autorităţile de Reglementare. ”Cred că după ce se construiesc câteva reactoare de acest fel în țara producătoare și funcționează o perioadă, ne putem gândi și noi, serios, la așa ceva”.

2. România ia parte deschis la războiul dintre SUA și China

Acordul cu SUA va anula înţelegerea semnată de Nuclearelectrica cu compania de stat China General Nuclear Power Corporation şi CGN Central and Eastern Europe Investment. Reamintim că în acest moment, firma canadiană CANDU, constructorul de la Cernavodă, a fost preluată de chinezi.

După semnarea acordului cu compania de stat chineză, SUA au reacționat pe multe planuri, în paradigma războiului economic dintre cele două superputeri. Astfel, secretarul pentru Energie, Perry, și-a exprimat deschis îngrijorarea că România ca construi cu o companie publică din China la doar câteva zeci de kilometri de baza ”americană MK”, așa cum numesc ei Mihail Kogălniceanu!

În același timp, un influent congressman, Adam Kinzinger, i-a spus direct aceluiași secretar al Energiei: ”Sunt îngrijorat că aliații noștri români ia serios în calcul să facă afacerea cu compania chineză de stat China General Nuclear Power Corporation”.

Urmarea – PNL a trecut la o adevărată ofensivă împotriva acordului cu China! Aceeași situație ca în cazul atacurilor liberalilor la compania Huawei, despre care un important parlamentar PNL a spus clar:

”Toate instrumentele sunt pe masă, inclusiv implicarea președintelui și evaluarea consiliului de securitate pe Huawei”, a declarat deputatul PNL Pavel Popescu.

3. Control total al SUA pe energia nucleară a României

Formal, statul român deține, prin Ministerul Energiei, un procent de 82,5% din acțiunile Nuclearelectrica. De fapt, Fondul Proprietatea, acționar minoritar, poate bloca orice proiect de acolo – ceea ce a și făcut, mai ales când a fost vorba de afaceri cu China!

”Un comunicat al Fondului Proprietatea remis pe 3 noiembrie 2016 spunea că proiectul privind construcția reactoarelor 3 și 4 este nefezabil și ar putea crea mari prejudicii acționarilor Nuclearelectrica în cazul în care este continuat, având în vedere situația actuală a pieței energiei electrice, precum și prognozele pe termen lung”, scria Radu Tudor, atunci când FP a blocat construcția – deși statul plătise chinezilor un avans substanțial!

Fondul Proprietatea, un proiect lamentabil și antinațional al PNL – Tăriceanu, a încăput în majoritate pe mâna străinilor, este manageriat de americanii de la Franklin Templeton și reprezentat de un Comitet unde, la loc de cinste, se află fostul ambasador SUA Mark Gitenstein.

Și, pentru că nu era de ajuns, a fost instalat și omul americanilor în fruntea SN Nuclearelectrica! Se numește Cosmin Ghiță, abia a împlinit 31 de ani – dar în fruntea Nuclearelectica a fost numit de Tudose… la 28 de ani! Mai întâi „interimar”, fără alte formalități, concursuri, selecții etc. – iar apoi definitiv!

Puștiul a fost pregătit în SUA și a revenit în țară la 23 de ani, în calitate de consilier Relații Publice și Guvernamentale al Chevron România, exact în perioada în care aceștia făceau explorări pentru gaze de șist la Pungești și în alte zone, stârnind mânia românilor!

Biografia lui Ghiță este uluitoare – o puteți citi aici, între-un articol în care vorbeam de o adevărată ”lovitură de stat” în cazul preluării Nuclearelectrica.

4. Implicarea omului lui Maior în manipularea populației

La finele săptămânii trecute, chiar înainte ca premierul Dăncilă să plece în SUA pentru a semna contractul cu americanii, INSCOP prezenta un studiu prin care ”65,9% dintre români doresc finalizarea construirii reactoarelor nucleare de la Cernavodă”.

Sigur, românilor nu li s-a spus despre ce lucrări e vorba, despre temerile și criticile specialiștilor, despre modul în care a fost impus contractul… O manipulare cu scopul de a asigura ”baza de masă” a ”acordului”.

INCOP este patronat de Remus Ștefureac, consilierul lui George Maior de la SRI și, actualmente, de la ambasada din SUA! Celălalt patron este Felix Rache, controversatul consilier al lui Mihai Tudose și actual lider al grupării lui Ponta.

Mai mult, INSCOP se acoperă cu… Academia Română, pentru că e vorba de un ”Barometrul securității energetice”, comandat de Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS), care ține de Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” patronat de Academia Română… prin care se și iau banii!

5. Concluzia… incalculabilă!

Premierul și președintele se ceartă, oamenii lui Maior manipulează, toți fac un tămbălău care abate atenția de la ce e important – România pierde total controlul dezvoltării energetice nucleare și semnează un contract prin care:

 • Devine mediu de testare pentru o tehnologie americană
 • Se lasă aruncată în războiul economic (al SUA) cu China, pierzând un partener tradițional, puternic și verificat.

Ambele aspecte pot avea urmări incalculabile.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20190924/27663364/tirea-serii-Pericol-major-Romnia-semneaz-un-Acord-cu-SUA–cu-urmri-incalculabile.html

16 răspunsuri to “Pericol major, România semnează un Acord cu SUA – cu urmări incalculabile!”

 1. Florin 25 septembrie 2019 la 9:16 pm #

  Dar ce ne facem cu chinezii? Doar n-o duce capul să joace la două capete.

  Apreciază

  • octavpelin 26 septembrie 2019 la 10:38 am #

   CUM FAC NEMTII NEGOT CU CHINEZII,AMERICANII,FRANCEZII,ENGLEZII ,ROMANIA NU POATE FACE NEGOT ?

   Apreciază

   • Florin 26 septembrie 2019 la 4:01 pm #

    Ba da, dar nu pentru aceeași cumpărătură.

    Apreciază

    • octavpelin 27 septembrie 2019 la 10:14 am #

     DACA ESTI FAN NAZIST KLAUS ADOLF JOHANNIS,TURNATOR LA SECURITATE,AMIC CU NICU CEAUSESCU,UASCERIST,COMUNIST ,NAZIST GRUPUL ETNIC GERMAN,VANZATOR DE COPII,SAMSAR AL MAFIEI IMOBILIARE DIN SIBIU ,TAIETOR DE PADURI,AMIC CU USATAI,PRO-RUS,FESENIST,ACUM SAS PSEUDO-LIBERAL,CARE URASTE POPORRUL ROMAN ,SLUGA LUI MERKEL,PARINTII PRIMESC PENSII DE LA WAFEN-SS,SORA CU DOUA NEPOATE IN GERMANIA,CETATEAN GERMAN,A FUGIT DIN SIBIU IN DECEMBRIE ’89 DIN SIBIU,STIE EL DE CE? NU O SA-TI MAI RASPUND!,VAD CA ESTI #REZIST!

     Apreciază

    • Florin 27 septembrie 2019 la 10:35 am #

     Sunt rusofil. Amicii lu’ Nicu sunt la guvernare.

     Apreciază

    • octavpelin 27 septembrie 2019 la 10:39 am #

     JOHANNIS ESTE SI EL RUSOFIL,MAI ALES CA TARINA EKATERINA CEA MARE ERA GERMANA!

     Apreciază

    • Florin 27 septembrie 2019 la 10:41 am #

     Și regii noștri care au făcut România Mare erau germani.

     Apreciază

    • octavpelin 27 septembrie 2019 la 10:49 am #

     FLORIN,OARE?

     Apreciază

    • Florin 27 septembrie 2019 la 11:03 am #

     Carol I și Ferdinand s-au născut în Germania. Au pierdut titlul Hohenzollern din cauza participării la război împotriva Germaniei.
     Să nu-mi spui că nu știai asta.

     Apreciază

    • octavpelin 27 septembrie 2019 la 11:12 am #

     FLORIN ,DAR ESTI RUSOFIL?

     Apreciază

    • Florin 27 septembrie 2019 la 12:01 pm #

     Doar te-am tachinat. Tu ești. Poate nu știi încă.

     Apreciază

    • octavpelin 29 septembrie 2019 la 1:55 pm #

     Florin,daca ai avut verisoare duse de rusi la vladivostok din Cernauti,ca sa creasca la internat si dupa aceea maritate cu rusi,daca ai fi avut doi unchi morti in SIberia,daca ai fi avut tragedia familiei mele care a trebuit sa se refugieze din CERNAUTI,ca veneau rusii,atunci puteam sa te iert!dar asa Dumnezeu sa te ierte!

     Apreciază

    • Florin 29 septembrie 2019 la 6:32 pm #

     Cineva a cărui familie a cunoscut asemenea orori, nu face propaganda Sputnik. Ai motivat că e o sursă de informare a oricare alta. Nu este. Este o sursă de propagandă a Moscovei. Din banii Moscovei există.

     Apreciază

    • octavpelin 30 septembrie 2019 la 1:00 pm #

     DAR #REZIST SI SOROS DIN BANII CUI FAC PROPAGANDA BEOMARXISTA SI GLOBALISTA?,DIN BANII NAZISTILOR CARE AU FONDAT UESSR!

     Apreciază

    • Florin 30 septembrie 2019 la 1:45 pm #

     Ar trebui să te duci acolo unde-ți place. Probabil, ai tăi se răsucesc in morminte.

     Apreciază

    • octavpelin 30 septembrie 2019 la 1:48 pm #

     Florine,DUMNEZEU SA TE IERTE!

     Apreciat de 1 persoană

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: