BOGDAN CHIRIEAC DA DE PAMANT CU IPOCRIZIA BRUXELLES-ULUI: „NU E CEVA PERSONAL…E O EXECUTIE!”

26 sept.

Bogdan Chirieac

Chirieac dă de pământ cu ipocrizia Bruxelles-ului: ”Nu e ceva personal… e o execuție!”

Explicația unui analist specializat în politica internațională – și care cunoaște în profunzime situația – și nu se dă în lături să pună punctul pe ”i” atunci când vine vorba de ipocrizia structurilor europene

BUCUREȘTI, 26 sept – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscutul analist politic a comentat extrem de dur respingerea Rovanei Plumb, căreia i s–au cerut detalii despre avere, despre afaceri.

”Nu e nicio bătălie, e o execuție”, a reacționat Bogdan Chirieac după ce jurnalista Sabina Iosub, trimisul Antenei 3 la Bruxelles a comentat că ar fi o ”bătălie între Socialiști, Creștini-Democrați și Renew Europe”.

Bogdan Chirieac a atras atenția că ”ani de zile, au fost distruse imaginea și prestigiul României în Europa.

”Acesta vine după ce, anul trecut, Parlamentul European a votat o rezoluție împotriva României – din păcate votată și de europarlamentarii liberali români”, a amintit cunoscutul analist.

Ori, spune analistul, ”după ce ai făcut toate aceste lucruri, e evident că orice propunere venită din partea Guvernului român se lovește de un zid”.

”Nu e ceva personal cu Rovana Plumb – dacă era propusă de președintele Iohannis, nu era niciun fel de problemă”, comentează analistul.

Bogdan Chirieac subliniază ipocrizia Bruxelles-ului: ”Pentru cei care cunosc mecanismele interne ale UE, știm că doamna Ursula von der Leyen, intens acuzată la dânsa în țară, când a ocupat funcția de ministru al Apărării, era considerată unul dintre cei mai slabi miniștri ai Cabinetului Merkel – nu spun eu asta, ci presa germană”.

”Ursula von der Leyen – a acceptat-o pe Rovana Plumb, propusă de Guvern, fără acordul președintelui României, pentru a nu dezechilibra echilibrul PPE, Socialiști…”, arată Chirieac, precizând însă – ”după ce s-a trecut de prima etapă și dânsa a rămas președinte al CE… se fac unele ajustări – în aceste ajustări, a picat și doamna Rovana Plumb”.

Deci, o explicație a unui analist specializat în politica internațională – și care cunoaște în profunzime situația și nu se dă în lături să pună punctul pe ”i” atunci când vine vorba de ipocrizia structurilor europene.

Read more: https://ro.sputnik.md/analytics/20190926/27672618/Chirieac-ipocrizia-Bruxelles-Nu-e-ceva-personal-e-o-executie.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: