Teama mătușii Luizei: Cei din SUA sunt pe mână cu cei de la Deveselu!

30 sept.

UPDATE. Mătușa Luizei , Cătălina Iordache, a declarat, luni, că familia a acceptat o nouă recoltare de probe biologice, sperând să astfel se va afla adevărul despre ce s-a întâmplat cu fata și spune că refuzul de până acum a fost din cauza faptului că DIICOT nu și-ar fi făcut treaba.

„Ne-am confruntat toți în familie și ne-am decis că e bine să le ia (probele – n.r.). În prima fază a determinat-o să refuze pentru că cei de la DIICOT nu și-au făcut treaba de la început, iar în al doilea rând nu suntem convinși de aceste probe vor rezolva ceva. (..). Am decis în familie și am zis că e cazul să vină pentru că e vorba de nepoata mea și să vedem ce se întâmplă la urma urmei, să aflăm adevărul adevărat”, a spus Cătălina Iordache.

Femeia a mai spus că familia Melencu nu are încredere nici îb analiza ADN care va fi efectuată de FBI.

„Nu avem încredere pentru că cei din SUA noi spunem că sunt pe mână cu cei de la Deveselu. Nu s-a arătat în anchetă, dar cei de la DIICOT Craiova, domnul Vasilescu, se știa de acel zid. Era convins de acel zid, zicea că îl ține un zid mereu. Ce zid îl ținea pe domnul Vasilescu?”, a spus mătușa Luizei Melencu.

DIICOT a transmis o cerere în SUA, respectiv FBI, pentru efectuarea unei expertize a ADN-ului (mitocondrial şi cromozomial) Luizei deoarece analiza mitocondrială nu poate fi efectuată nicăieri în România.

Monica Melencu, mama fetei răpite, s-a prezentat, luni, la Institutul Național de Criminalistică din București, pentru a-i fi recoltate probe ADN, după ce a refuzat să facă acest lucru până acum, motiv pentru care a fost amendată cu 5.000 de lei.

„Specialiștii Institutului Național de Criminalistică prelevează probe biologice sau ADN de la persoane folosind mijloace neinvazive, respectiv periajul mucoasei bucale, toate acestea respectând prevederile Legii 76 din 2008 precum și ale Hotărârii de Guvern 25 din 2011. Această activitate se realizează în baza unei ordonanțe de recoltare, după completarea unei fișe cu datele personale ale persoanei de la care se prelevează precum și cu consimțământul acesteia. Specialiștii Institutului Național de Criminalistică folosesc truse de recoltare standardizate, recunoscute internațional”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române.

După prelevarea probelor, acestea, împreună cu fișa completată și raportul, se sigilează și se transmite instituției solicitante, respectiv DIICOT.

„O astfel de procedura nu durează mai mult de 5 minute”, a mai precizat Ghebaur.

Tonel, nu și nu

Avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, a declarat, luni, la sosirea la Institutul de Criminalistică acolo unde Monicăi Melencu i se recoltează probe biologice, că anchetatorii nu vor recolta ADN-ul amprentă, ci unul pe care „îl pot avea sute de mii de persoane”.

„Nu știu, vedem, se vor recolta aceste probe, acum au intrat cu mașina IGPR-ului în curte și noi suntem de acord să ne supunem acelei hotărâri judecătorești, fără mandat, fără alte probleme. Cred că da (voi avea acces în sala în care se recoltează probe -n.r.). Eu mi-am exprimat opinia foarte clară despre acest tip de ADN, care nu este ADN-ul amprentă umană, este altceva, este un ADN pe care pot să-l aibă sute de mii de persoane, pe când acela pe care-l știm cu toții, ADN-ul amprentă, amprenta genetică e exact invers. Aici îl pot avea un milion de oameni acest ADN pe când dincolo, un singur ADN aparține unei singure persoane și alții nu pot să aibă același ADN”, a declarat Tonel Pop.

Acesta a mai anunțat că a cerut discuții cu procurorul general și președintele Consiliului Superior al Magistraturii. „Noi am cerut să mergem să discutăm inclusiv cu domnul procuror general, cu președinta CSM-ului pentru a încerca să calmăm aceste lucruri, să revenim pe un făgaș normal”, a completat Pop.

Mama Luizei a acceptat, sâmbătă, să i se recolteze noile probe ADN solicitate de DIICOT.

„Am luat o hotărâre după ce domnul avocat a insistat să mă supun noii recoltări de probe biologice și să mă consult cu familia în acest sens. După îndelungi discuții cu familia am hotărât să fiu de acord cu condițiile următoare: să fie de față domnul avocat Tonel Pop la recoltare, să fiu dusă cu mașina la București pentru recoltare de către organele de anchetă pentru că nu am posibilități materiale, mai ales că m-au amendat cu 50 de milioane vechi. În concluzie, nu avem cum să ne luptăm cu sistemul și trebuie să cedăm în acest moment”, a declarat Monica Melencu la Antena 3.

Prelevarea de proba ADN de la mama Luizei a fost stabilită pentru luni, a anunțat avocatul acesteia.

„Din cauza stării de sănătate și zdruncinare în care se află (n.r: Monica Melencu), din cauza faptului că se ocupă și de tatăl dânsei aflat în spital și pentru că este weekend, se va merge pentru a i se recolta probe luni”, a declarat Tonel Pop presei.

Anterior, acesta anunțase că prelevarea de probe ADN va avea loc sâmbătă după-amiaza.

La rândul său, Mihaela Porime, purtător de cuvânt DIICOT, a spus: „Doamna Melencu a contactat ofițerul de Poliție, căruia i-a comunicat că este de acord să se deplaseze la București cu o mașină pusă la dispoziție de către Poliție, pentru prelevare de probe la sediul Institutului Național de Criminalistică”.

Decizia de a accepta prelevarea probelor a venit sâmbătă în aceeași zi în care în presă a apărut informația că DIICOT l-ar putea pune sub acuzare pentru obstrucționarea Justiției pe Tonel Pop.

Avocatul este cel care ar fi inoculat familiei Melencu ideea conform căreia DIICOT vrea să preleveze probe biologice de la mama Luizei ca să le ”planteze” apoi pe rămășițele găsite în liziera de lângă Caracal, oase care ar putea aparține Luizei.

Jandarmii au mers, vineri, la casa familiei Melencu, pentru a pune în executare mandatul de aducere pentru prelevarea probelor biologice, dar Monica Melencu s-a opus, având loc scene dramatice (detalii AICI).

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: