Dezbateri pe lîngă necazurile oamenilor!

2 oct.

Nu mă prea interesează cine este pe locul întîi în sondajele privitoare la alegerile prezidenţiale. Nu-i decît un clasament de fotbal politic, în continuă schimbare. Este vorba de o simplă popularitate presărată cu urme de simpatie. Nimic mai mult. Susţine Iohannis o  schimbare importantă pentru ţară, mult mai importantă decît cea propusă de Dan Barna? În primul rînd că nu există reforme Barna! Nici cauze Barna. Nici cauze Iohannis. Pas cu pas spre nicăieri! Este de detectat o umbră de sacrificiu în strădania  vreunuia dintre ei? Ce să spun!  Amîndoi şi toţi vor la putere ca să le cînte imnul, să  doarmă în vila din Bulevardul Primăverii şi să numească şefii serviciilor secrete şi să-i dirijeze pe procurori! Atît! Promovează unul dintre candidaţi o mare schimbare în paralizia ineptă şi prăfuită a instituţiilor statului? Care dintre ei susţine ideea reducerii numărului de bugetari sub un milion? Niciunul!

Care dintre ei vorbeşte pe şleau despre corupţia în SRI şi în Parchete? Niciunul! Cere vreunul ca jumătate de buget de la SRI si SPP să fie mutat la Sănătate, Cultură sau Educaţie? Gogu din Tecuci! Care dintre cei înscrişti pe buletinele de vot îşi propune să pledeze pentru diminuarea cheltuielilor cu serviciile secrete? Niciunul! Care dintre ei vrea o scoatere la lumină a firmelor sub acoperire a acelorași servicii secrete? Niciunul! Să zicem că nu-i duce mintea sau că le este frică! Aţi auzit un candidat care să îşi propună să revitalizeze politica externă a ţării noastre? Cum să o facă dacă nu are habar! Nu-i nimic, putem zice! Măcar să promită că va completa posturile goale de ambasador şi va organiza întîlniri cu ataşaţii comerciali pentru a relansa exporturile româneşti. Și că le va cere să îi organizeze vizite nu la aniversări, expoziţii şi paranghelii internaţionale, ci la mari grupuri economice şi financiare. Nici un preşedinte european nu se plimbă a proasta prin lume fără să urmărească nişte contracte importante în Africa, în Orientul Îndepărtat sau chiar în Rusia. Ai noştri, de la Băsescu încoace, se plimbă sau fac afaceri numai pentru ei. Iohannis, de la care ne aşteptam la o punte economică solidă cu Germania, nu pledează în nici o cauză de afaceri. Se poartă ca o domnişoară sfioasă, speriată de gîndul că ar putea fi acuzată de trafic de influenţă etnică. Preşedintele nostru vrea să pară un român pur si să arate curat, obiectiv, independent, de parcă ar fi din Mauritius. Singurul care s-a lipit de un subiect important, în fapt despre un fenomen dramatic, este Alexandru Cumpănaşu. Din păcate, tot el l-a minimalizat, ca să nu zic că l-a umplut de sînge, prin felul său de  a fi, prin agresivitatea sa primitivă şi prin lipsa de cultură politică.

De ce facem alegeri? Să aflăm care e mai băţos şi care atacă mai violent pentru a dobîndi dreptul de a-şi plimba nevasta pe nu ştiu unde. Nu mă interesează ! Dacă n-au idei importante pentru ţară, n-au decît să stea acasă.

Avînd în vedere ca prin căpăţîna nici unuia nu zbîrnie nici o idee importantă în folosul României viitoare n-am a mă agita. Îmi  este tot una cine-i pe locul întîi sau pe locul şapte!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: