Dreptatea a triumfat, ”Sistemul” a pierdut! Ingrid Mocanu, victorie după o lungă bătălie!

9 oct.

Ingrid Mocanu

Dreptatea a triumfat, ”Sistemul” a pierdut! Ingrid Mocanu, victorie după o lungă bătălie!

”În România, ca judecător, a devenit periculos să îţi faci meseria în mod corect pentru că este oricând posibil să te trezeşti cu tot felul de invenţii”

BUCUREȘTI, 8 oct – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum au remarcat mulți cititori, dar și mulți dintre ”criticii” noștri, Sputnik a preluat de multe ori opiniile sau intervențiile avocatei Ingrid Mocanu. Asta pentru că au fost dintre cele mai pertinente, originale și, în același timp tranșante.În toată această perioadă, Ingrid Mocanu a trecut printr-o grea și nemeritată încercare, fiind inclusă, complet aiurea, într-un dosar al ANRP, ca membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Ei bine, astăzi, Ingrid Mocanu a fost achitată, sentința fiind definitivă!

”Vreau să mulţumesc judecătorilor care au avut curajul să îşi facă datoria, dincolo de presiuni”, a declarat avocata. În România, ca judecător, a devenit periculos să îţi faci meseria în mod corect pentru că este oricând posibil să te trezeşti cu tot felul de invenţii”.

De asemenea, Ingrid Mocanu le-a mulțumit ”celor din presă care mi-au dat şansa să îmi exprim şi eu un punct de vedere pentru că, să nu uităm, au fost perioade crunte când o parte a presei tăcea şi prezenta doar acuzaţiile pe care DNA le aducea unor oameni”.

Despre dosar, Ingrid Mocanu spune clar: ”A fost un dosar politic mai mult ca sigur – nu am niciun dubiu, iar curajul judecătorilor este cu atât mai mare”.

Ce va face acum avocata, va continua bătălia cu cei care au încercat să o distrugă?

”Nu vreau să mă răzbun”, spune Ingrid Mocanu, ”însă toţi cei care au greşit ar trebui să răspundă şi într-un stat de drept, cei care încalcă legea trebuie să răspundă, iar cei nevinovaţi trebuie să fie declaraţi că atare de către instanțe”, a declarat Ingrid Mocanu la Antena 3.

Exemplul este concret – cazul lui Horia Georgescu, fostul șef al ANI, arestat – iar acum achitat!

”Să îl achiţi pe şeful ANI, care a fost luat dimineaţa că nu ştia să evalueze, să îl arestezi, să-l arunci prin puşcarii şi apoi să te duci pe la judecători să faci nişte presiuni, asta mi se pare inadmisibil într-un stat de drept”, declară revoltată Ingrid Mocanu.

Iar din această cauză, avocata vine cu o propunere… originală:

”De aceea, eu cred că judecătorilor, care sunt corecţi şi care de-a lungul timpului au rămas aşa, trebuie să li se ridice statui”, a spus Ingrid Mocanu.

Menționăm că în dosarul ANRP, fostul deputat PNL Theodor Nicolescu, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru luare de mită. 3 ani cu executare a primit Alexandru Hanu, evaluatorul autorizat, membru al Asociației Naționale al Evaluatorilor Autorizați din România.

În același dosar, Curtea Supremă a achitat pentru faptele de abuz în serviciu sau complicitate pe fostul șef al ANI, Horia Georgescu, al foștii vicepreședinți ai ANRP , Virgil Baciu, Ingrid Mocanu și Mihnea Iuoraș, fosta șefă a ANRP, Ingrid Zarour, Attila Marko, fost secretar de stat la SGG – Departamentul pentru relaţii interetnice, Cătălin Constantin Canangiu, Gheorghe Vișoiu, de la ANRP, Dorin Cornel Drulă și Neculai Nistor, evaluatori autorizați ANEVAR.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20191008/27801114/Dreptatea-a-triumfat-Sistemul-a-pierdut-Ingrid-Mocanu-victorie-dupa-o-lunga-batalie.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: