Mircea Diaconu: „Un abuz”!

11 oct.

Candidatul la prezidențiale Mircea Diaconu a afirmat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” găzduită de Mediafax, că moțiunea de cenzură trebuia tratată rece, aproape tehnic, de către președintele Klaus Iohannis, iar faptul că Iohannis s-a implicat în acest demers reprezintă un abuz, fiind peste atribuțiile sale.

„Imaginându-mi că aș fi un factor activ în toată povestea asta care se derulează, ar trebui nici să nu văd. Până azi când a căzut Guvernul în Parlament. Sunt și eu la zi, știu ce s-a petrecut, însă asta se reglează în spațiul parlamentar, politic. Problema mea e una singură, președintele nu poate fi factor activ în zona asta. Faptul că domnul Iohannis a cerut, a făcut o țintă din asta, împingând cumva la o căruță care nu e a lui, după părerea mea cel puțin, mie mi se pare un abuz, o trecere peste frontiera de competență a sa. Nu are ce s- caute în pareta ceea”, a spus Mircea Diaconu.

Prezidențiabilul susținut de ALDE și Pro România a afirmat că în orice stat democratic cad guverne, însă acest lucru trebuie tratat rece, aproape tehnic de către președinte.

„E o realitate politică, a căzut un guvern, nu mi se pare un lcuru tragic, se întânmplă în toate țările europene civilizate, cad guverne, apar guverne, trebuie tratat simplu și rece, tehnic aproape”, a adăugat Diaconu.

Mircea Diaconu a mai declarat că președintele Klaus Iohannis încalcă în mod flagrant atribuțiile când vorbește despre cum va arăta viitorul Guvern, deoarece acest lucru este stabilit de către Parlament, nu de Președinție.

„Mă uit ca participant la această cursă și chiar mă deranjează. De exemplu domnul președinte Iohannis a ieșit astăzi public și a spus cum va fi viitorul guvern pe care îl va accepta un Parlament, o majoritate. De unde știe dânsul că va fi un guvern de tranziție? Cine stabilește, domnul președinte stabilește? Hai să citim Constituția. Asta stabilește Parlamentul. Și ce program de guvernare acceptă Parlamentul prin vot și formula guvernamentală, numai Parlamentul. Și căderea unei formule propuse de președinte o stabilește tot Parlamentul, nu președintele. E o depășire flagrantă de atribuții.Ar trebui să discutăm competențele președintelui, limitele sale”, a spus Diaconu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: