Înțelegere la nivel înalt: Iohannis i-a mulțumit lui Macron pentru desemnarea lui Kovesi!

19 oct.

Emmanuel Macron și Klaus Iohannis

Înțelegere la nivel înalt: Iohannis i-a mulțumit lui Macron pentru desemnarea lui Kovesi!

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi la Bruxelles că i-a mulțumit lui Emmanuel Macron în cadrul unei întrevederi pentru implicarea în desemnarea Laurei Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European. Noutăți și despre comisarul european.

BRUXELLES, 18 oct – Sputnik, Daniela Porovăț. Implicarea lui Macron a devenit evidentă în momentul în care Franța și-a retras candidatul pentru șefia Parchetului European, lăsând astfel cale liberă victoriei lui Kovesi. Iohannis nu a spus niciodată ce a primit Macron în schimbul retragerii Franței, dar astăzi Iohannis a declarat că această numire este o reușită semnificativă și pentru Kovesi, și pentru România.

„Cu președintele Macron am avut o discuție foarte bună. În primul rând, am ținut să-i mulțumesc pentru implicarea deosebită și de succes pentru desemnarea procurorului european, doamna Kovesi. Și am discutat despre formarea Comisiei Europene”, a precizat Iohannis.

„Este o reușită care este evident și pentru doamne Kovesi semnificativă, dar este și pentru România semnificativă. Acum avem o persoană care conduce o instituție europeană”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Consiliul Uniunii Europene a validat la începutul acestei săptămâni în mod oficial numirea procurorului român Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european.

Comisarul României va fi femeie și va ocupa portofoliul Transporturilor

Președintele României a mai făcut declarații și cu privire la nominalizarea comisarului din partea României, el precizând că a discutat pe această temă cu Ursula von der Leyen, președintele desemnat al Comisiei Europene.

”Ne-am întâlnit, am discutat despre desemnarea comisarului. Doamna președinte-desemnat von der Leyen este foarte îngrijorată pentru situația care s-a creat. Avem un guvern interimar care nu va nominaliza un comisar. Comisia se grăbește, chit că acum avem o amânare de o lună – nu din cauza României, dar situația e una complicată și sper să găsim soluții”, a declarat Klaus Iohannis.

”Când revin în țară o să încep câteva discuții să căutăm o soluție. (…) Este clar că avem nevoie de o persoană integră, de o persoană care are cunoștiințele necesare pentru a umple poziția de comisar european, o persoană care ar reprezenta într-un fel și România în Comisie, într-un sens pozitiv. Noi avem oameni competenți, avem profesioniști. Haideți să-i selectăm și să-i trimitem la Bruxelles”, a spus Iohannis, arătând că se va implica direct în alegerea comisarului român.

”Doamna președinte von der Leyen a subliniat și la discuția de ieri că-și dorește foarte mult ca România să desemneze o doamnă pentru poziția de comisar pe Transporturi”, a mai spus Iohannis, restrângând astfel terenul posibilităților.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20191018/27891890/inelegere-la-nivel-inalt-Iohannis-i-a-multumit-lui-Macron-pentru-desemnarea-lui-Kovesi.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: