Soroșista Violeta Alexandru(fosta BAU), fost ministru în Cabinetul Cioloș, propusă pentru portofoliul Muncii în Guvernul Orban, a primit aviz negativ!

31 oct.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Victoria Violeta Alexandru, a primit miercuri aviz negativ din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, informează Agerpres.
Aceasta a primit din partea parlamentarilor 22 de voturi pentru, 29 de voturi împotrivă și o abținere.
Violeta Alexandru a declarat în cadrul audierilor de la comisii, că își propune ca în mandatul său de ministru al Muncii să încurajeze munca și a negat faptul că PNL va tăia pensii și salarii. „Nu tăiem pensii și salarii, aș vrea să pun punct avalanșei de informații pe această temă. Sunt un om responsabil, nu fac afirmații pentru a avea un câștig politic, o spun cu toată fermitatea, suntem responsabili de ceea ce spunem și oamenii trebuie să știe de la noi că ne angajăm să nu tăiem și salarii”, a precizat ministrul desemnat al Muncii. Violeta Alexandru a menționat că își propune aducerea la alb a contractelor de muncă la negru, respectiv la gri.
Violeta Alexandru, consilera liderului PNL Ludovic Orban, a fost aleasă în această vară președinte al organizației liberalilor bucureșteni.
În 2015, în Cabinetul Cioloș, ea a ocupat  postul de ministru delegat pentru Consultare Publică și Dialog Social. A fost director al ONG-ului Institutul pentru Politici Publice (IPP), care a făcut parte din rețeaua Open Society a lui George Soroș.
În 2016, la parada gay din București, Violeta Alexandru a  fost unul dintre participanți la marșul homosexualilor, declarând că, din poziția sa, susține ”libertatea de a putea fi deschis cu ceea ce ești și echipa guvernamentală e pentru aceasta”.  „Vă doresc să fiți respectați. Sunt foarte fericită să fiu alături de voi și să simt și în echipa guvernamentală aceeași dorința de a fi liberi, să spui ce simți și cum simți si ceea ce vrei să faci”, le transmitea ea participanților la marș.
Despre modul în care Violeta Alexandru a trecut  de la activismul civic la business, ActiveNews a scris :
Pentru că marile spirite se întâlnesc întotdeauna, susținătorii înflăcărați ai societății multisexual dezvoltate se adună, de fiecare dată când sună goarna, sub stindardul curcubeului.
La 25 iunie a.c., din mijlocul Gay Pride, deputatul Remus Cernea posta pe pagina sa de facebook fotografia de mai sus, alături de explicația: „Moment istoric astăzi la Marșul Diversității! Este pentru prima dată când un ministru în Guvernul României participă la un astfel de eveniment! În fotografie sunt alături de doamna Victoria-Violeta Alexandru, Ministrul pentru Consultare Publică si Dialog Civic. În 2012, când eram Consilier de Stat în Cancelaria Primului Ministru am participat de asemenea, la Marșul Diversității dar funcția deținută atunci echivala cu cea a unui Secretar de Stat. Acum a fost prezent un ministru, ceea ce reprezintă un mare pas înainte!”, se bucura Cernea, care încheia postarea cu un emoticon zâmbăreț.
Cine este Victoria-Violeta Alexandru, ministru în Guvernul Cioloș, cea care, prin prezența ei la Gay Pride, a ajutat comunitatea LGBT să facă „un mare pas înainte”?
Consilier la Cotroceni, și apoi studentă la „parti”
Victoria-Violeta Alexandru, fostă Bau înainte de căsătorie, s-a născut la 11 noiembrie 1975, în București. Ȋn perioada 1994 – 1997, ea a lucrat pentru Asociația Pro Democrația, unde a coordonat activitatea de comunicare publică și relația cu presa.
Ȋn 1997, domnișoara Bau a fost numită consilier în cadrul Departamentului de Comunicări Internaționale și Relații cu Românii de Pretutindeni din Administrația Prezidențială. Promovarea domnișoarei Bau a făcut parte din seria de recompense acordate de președintele Emil Constantinescu tuturor celor care i-au stat alături în campania electorală. La Cotroceni, Violeta Bau se ocupa de partea de comunicare a departamentului pentru „Românii de Pretutindeni”. Nu știm ce succese a înregistrat ea ca și consilier prezidențial, ele nefiind considerate notabile și pentru autobiografia sa. Ȋn anul 2005 însă, referindu-se la alți consilieri, Violeta Bau declara public, din poziția de director al IPP, că „actul de consiliere e înțeles greșit. Ei sunt fie oameni apropiați, fie din aceeași zonă politică și îndeplinesc sarcini cotidiene sau de relații cu presa.”
Ȋn 1999, la vârsta de 24 de ani, Violeta Alexandru a devenit studentă a Facultății de Științe Politice din cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir. Dar și director executiv al Asociației Pro Democrația, funcție pe care a deținut-o până în 2001.
Institutul pentru Politici Publice i-a mulțumit lui Dragnea
Ȋn martie 2000, în Republica Moldova apărea Institutul de Politici Publice, fondat, conform datelor publice de pe site-ul oficial , cu sprijinul Fundaței Soros Moldova și al Centrului Euro-Atlantic din Moldova.
Un an mai târziu, în mai 2001, la instanțele din România era depusă cererea de înregistrare a Asociației „Institutul pentru Politici Publice”, ce avea drept scop „elaborarea și îmbunătățirea politicilor publice în România”. Consiliul director al asociației era format din Constantin Ionescu, Ionel Popescu, Anca Ghinea, Gabriela Delia Chiorean, Elena Simona Tănăsescu, Magdalena Felicia Anghel. Numărul de înregistrare al asociației în Registrul Național era 1676/A/2001.
Conform CV-ului său, Alexandru (fostă Bau) Violeta a deținut funcția de director/membru fondator al Institutului pentru Politici Publice (IPP) încă din 2001. Ȋn acel an, la doar câteva luni de la înființare, IPP lansa studiul „Migrația politică în administrația locală la un an de la alegerile locale 2000”, studiu „realizat din resurse proprii, pentru Asociația Pro Democrația”. Ȋn finalul acestui studiu se preciza că „Institutul pentru Politici Publice (IPP) este un think thank înregistrat ca organizație neguvernamentală în 2001, în contextul lipsei inițiativei comunitare în aria politicilor publice. (…) IPP furnizează constant date și rapoarte partenerului său  strategic, Asociația Pro Democrația (APD) și nu numai”.
La rându-i, APD a furnizat către IPP resurse umane și nu numai. Tot în 2001, IPP realiza studiul „Bugetele locale între teorie și practică, „la comanda Asociației Pro Democrația în cadrul proiectului Administrare eficientă prin participare publică, finanțat de German Marshall Fund of The United States”. Ȋn prefața acestui studiu, IPP mulțumea unor „reprezentanți ai administrației publice locale cu care am discutat și ale căror informații ne-au fost de un real folos (…), Florentin Pandele – Primar Comuna Voluntari, Nicolae Liviu Dragnea – Președintele Consiliului Județean Teleorman”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: