LOGICA NOII SECURITATI!

5 nov.

De ce n-a demisionat Ludovic Orban de la „Cabinetul Trăilă şi asociaţii“ cînd a aflat că generalul Dumitru Dumbravă, autorul monstruosului şi nedemocraticului mecanism de supraveghere şi manevrare a Justiţiei, se învîrte pe acolo? Un răspuns trebuie dat. Și el este destul de simplu. Pentru că este compatibil cu Doru Trăilă şi cu Dumitru Dumbravă. Și, dacă este compatibil cu aceştia, de ce n-ar fi la fel de compatibil cu cei pe care i-a selectat să facă parte din guvernul său? Ce înseamnă compatibil? Împărtăşesc acelaşi valori, au cam acelaşi caracter, se trag din sau aparţin cam aceleeași lumi. Dacă a putut fi salariat (era să scriu dacă lucra!) în acelaşi cabinet cu regretabilul general Dumbravă, se poate înţelege perfect cu Cătălin Predoiu. Amîndurora, protocoalele binomului, în loc să intre în categoria practicilor odioase şi nedemocratice, li se par modalităţi de protejare şi de salvare a statului român. Ca şi Dacian Cioloş, bezmeticul fiu de miliţian din Sălaj, care a socotit o cinste să o păzească pe Doina Cornea în perioada de dizidenţă. Cînd a fost să găsească rapid un ministru de Justiţie a dat fuga la aceeaşi lume. Adică la Predoiu.

Seamănă guvernul Orban cu guvernul Cioloş ca două picături de apă. Ambele par nişte mobilizări de trupe ale serviciilor disperate că riscă să piardă controlul. Putem chiar să-i zicem trupei lui Orban Guvernul Cioloş al doilea.
Luați la puricat lista oamenilor propuşi de Orban să facă parte din noul cabinet! Eu am găsit-o pe România Curată, întocmită de Adrian Popescu:
-Raluca Turcan (vicepremier): Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Colegiul Naţional de Apărare, Curs postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale: Securitate şi Bună Guvernare (2011).
-Bogdan Aurescu (externe): Colegiul Naţional de Apărare din Bucureşti (2001);
-Marcel Vela (MAI): un obișnuit al cursurilor și sindrofiilor de securitate națională ale New Strategy Center
-Nicolae Ciucă (MApN): înalt militar, Șef al Statului Major al Forțelor Terestre;
-Virgil Popescu (economie): studii postuniversitare la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu” (2008); Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, Colegiul Național de Apărare (2005); membru în echipa proiectului „Centru pilot eLearning pentru dezvoltarea si distribuirea de continut digital in domeniul securitatii nationale si managementului crizelor” (MEN – ANCS).
-Cătălin Predoiu (justiție): pe vremea când era ministru al Justiției s-au pus bazele cooperării între servicii și parchete. La audierile de zilele trecute, Predoiu a admis că percepția publică este negativă vizavi de protocoalele secrete dintre SRI și procurori, însă afirmă că „numai un studiu bazat pe date concrete si cifre oficiale poate stabili daca a fost vorba de o incalcare sistematica sau acte izolate.”
-Monica Anisie (educație): deține un atestat de la Academia Națională de Informații –OSCINT pentru Management educațional preuniversitar (2011).
-Ionuț Stroe (tineret și sport): absolvent al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” (2013) și al Colegiului Naţional de Apărare de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” (2010).
-Lucian Bode (transporturi): absolvent al cursului de “Securitate şi bună guvernare” de la Colegiul Naţional de Apărare “Carol I” (2011); masterat în Managementul Securităţii în Societatea Contemporană- Univ. Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca (2011).

Cum să scape compatibilii şi dirijorii ocazia şi cum să lase ei în voia vîntului ministere importante care privesc economia şi stabilitatea României?
Știţi care este ironia? Că şi susţinătorii înfocaţi au cam aceleaşi studii suplimentare, au acelaşi traseu şi sunt la fel de compatibili cu George Maior, cu Florian Coldea sau cu Dumitru Dumbravă!

După toate acestea, ca un ziarist cu educaţie ţărănească, sunt obligat să mă întreb şi să vă invit să ne răspundem împreună:
-Dacă băieţii aceştia numiţi de multă lume Noua Securitate se amestecă în formarea Guvernului, în numirea procurorilor, în numirea unor doamne la Curtea Supremă, chiar şi în decizii importante ale Justiţiei, dacă ei mătură oameni de la CCR, însemană că şi pun. Și, dacă fac toate acestea, inclusiv în presă, nu este logic că ei sunt amestecaţi nu doar în formarea guvernelor şi în căderea lor? Dacă sunt peste tot, nu este cu atît mai logică o concluzie aiuritoare? Că tot ei fac şi desfac alegerea preşedinţilor României?
Am şi o explicație logică a acestei aberaţii.
Noua Securitate se crede responsabilă de felul cum funcţionează România şi crede că partidele politice şi noi, ceilalţi civili, suntem doar nişte proşti iresponsabili care nu putem depăşi limitele unui pîrlit de sereleu sau de cooperativă agricolă!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: