DEZASTRUL PENTRU SECUIUL ORBAN E FACUT PRAF!

6 nov.

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare şi interior

Raluca Turcan: ”Primul-ministru a solicitat demisia soţului meu, iar el a spus că refuză şi îşi asumă să fie dat afară, iar în clipa imediat următoare iese domnul Orban cu astfel de declaraţii. Chiar nu cred în coincidenţe”.Mai mult libertin decât liberal, Ludovic Orban nu are caracteristicile unui președinte ”național liberal”. Provine dintr-o familie de comuniști, este pe jumătate maghiar și nu a fost vreun om de afaceri, ci un ”atârnător la stat”, adică a depins, după 1990, de funcții obținute politic.

Seamănă toate astea cu ideea de președinte PNL, adicătelea de ”urmaș al lui Brătianu”? Cu certitudine, nu!

În schimb, Orban, cel care acum își îngroașă glasul și vorbește răspicat, proclamând o seriozitate austeră, s-a remarcat în timp printr-o atitudine… lipsită de inhibiții, dar și de respect.

Cunoscutul jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob îi dedică lui Ludovic Orban un articol, în al cărui titlu îl citează pe fostul președinte PNL, Teodor Stolojan: ”Orban, după ce bea ceva, dansează pe mese la restaurant”.

Iacob remarcă tandemul din fruntea guvernului, Ludovic Orban premier – Raluca Turcan vicepremier, ”o combinație foarte interesantă, dacă ne amintim întâmplări petrecute în vremuri mai vechi”.

”Întâmplări de pe urma cărora am aflat că Turcan e curvă, iar Orban alcoolic înrăit – și nu de la dușmanii lor politici, ci de la liberali de marcă”, scrie BT Iacob, care propune un ”scurt remember”.

Pe 25 martie 2006, liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat la o reuniune a membrelor Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale, ”să nu urmeze stilul de carieră politică al Ralucăi Turcan, Mioarei Mantale sau al Elenei Udrea, spunându-le că „nu e nevoie să treacă prin patul unui şef pentru a promova””.

”Vă recomand să nu urmaţi stilul de carieră politică al Ralucăi Turcan, Mioarei Mantale, Elenei Udrea. Nu trebuie să treceţi prin patul nici unui şef dacă vreţi să ajungeţi în funcţii publice importante”, a declarat atunci Ludovic Orban.

Ei bine, jurnalistul risipește confuziile, traducând ”în limbaj popular”: ”o femeie care se culcă pentru avantaje cu un bărbat poartă numele de curvă. Nu curvă politică, ci curvă, pur și simplu”.

”Ludovic Orban le-a făcut pe Raluca Turcan, Elena Udrea și Mioara Mantale ”curve”, și nu la un chef cu băieții, ci într-un discurs politic în fața femeilor din PNL, ceea ce reprezintă o circumstanță extrem de agravantă”, constată jurnalistul, care caracterizează asta corect, ca ”o declarație bădărănească, arogantă, de maidan și nesusținută de probe”.

Cunoscut pentru excelenta sa documentare, B.T. Iacob reproduce și reacțiile ”pe măsura” declarației lui Orban:

”Elena Udrea s-a declarat prea scârbită pentru a comenta, Mioara Mantale a amenințat cu justiția, iar Raluca Turcan a declarat, public: „Este sub demnitatea mea să comentez astfel de declaraţii suburbane ale unui coleg de partid. Probabil că ele fac parte din genul de politică pe care acesta a ales să o facă””.

În schimb, fostul președinte al PNL, Theodor Stolojan – de fapt, artizanul Alianței DA, care l-a urcat și pe Orban în primele lui funcții importante, de viceprimar al Capitalei și de ministru al Transporturilor – a reacționat ”afirmând că se aştepta ca membri ai conducerii PNL să condamne declaraţia jignitoare a lui Ludovic Orban”:

”Ludovic Orban a făcut o declaraţie jignitoare la adresa unei colege de partid şi a unor colege din Alianţa politică DA”, a spus Stolojan, completând, atenție: ”Asemenea mizerii şi minciuni ca cele spuse de Ludovic Orban nu mă surprind, având în vedere că, după ce bea ceva, dansează pe mese de restaurant”.

Însă, Bogdan Tiberiu Iacob vine și cu un supliment prea puțin cunoscut: ”48 de ore după legendara declarație a lui Orban, pe 27 martie, soțul Ralucăi Turcan a fost demis din funcția de șef al Agenției de Strategii Guvernamentale”.

”Eu nu cred în coincidenţe”, a replicat atunci Raluca Turcan. ”Am spus şi astăzi că primul-ministru (Tăriceanu, n.n.) a solicitat demisia soţului meu, care este preşedintele ASG, iar el a spus că refuză şi îşi asumă să fie dat afară, iar în clipa imediat următoare iese domnul Orban cu astfel de declaraţii. Chiar nu cred în coincidenţe”.

Concluzia fondatorului ”Inpolitics” este acuzatoare: ”Încă o circumstanță agravantă, vasăzică: Ludovic Orban nu a scăpat vorbele urâte din întâmplare, luat de val, ci extrem de calculat, cu un scop precis”.

Concluzia noastră este cea din titlu – Ludovic Orban ar trebui să se ascundă, nu să iasă în frunte. Ca argumente în plus, iată înregistrarea video a declarației lui Orban, care face în final și o aluzie străvezie la relația Ralucăi Turcan cu Theodor Stolojan. Dar și această poză a ”incoruptibilului profesionist”, în mijlocul cuplului Elena Udrea – Dorin Cocoș. Intim cu ”doi penali” , cum ar spune fanii săi… și președintele Iohannis.

Ambele documente au fost postate de Grupul pentru Investigații Politice.

Publicitate

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: