Ludovic Orban, primul premier etnic maghiar și de confesiune unitariană din istoria României. Președintele și Prim-Ministrul aparțin unor minorități etnice și religioase!

6 nov.

Guvernul Orban a fost votat de Parlament. Ludovic Orban, primul premier etnic maghiar și de confesiune unitariană din istoria României. Președintele și Prim-Ministrul aparțin unor minorități etnice și religioase

Cu această ocazie, România are, în persoana lui Ludovic Orban, primul Prim – Ministru de etnie maghiară. De asemenea, marcăm și o altă premieră: premierul României nu este de confesiune ortodoxă sau catolică, așa cum au fost până acum toți prim-miniștrii.
Într-o autobiografie, Orban Lajos (așa cum îl denumesc maghiarii), spunea că a aprofundat limba maghiară odată cu confirmarea în Biserica Unitariană, la vârsta de 14 ani.
„De altfel, nici nu am învățat maghiară pînă la vîrsta de 14 ani, nu știam decît ceva de la bunica. Tatăl meu a fost un om rațional, nu a fost pătimaș, avea concepții moderne, se considera cetățean al globului. Era consumator mai mult de cultură românească decît maghiară. La 14 ani, urma să primim confirmarea la Biserica Unitariană și era necesar să răspundem la întrebări în maghiară. Atunci, bunicii noștri ne-au promis că vom primi niște cadouri dacă învățăm maghiară. Am cedat dorinței lor și a trebuit să învățăm. Am făcut lecții cu tatăl meu, am lărgit fondul de cuvinte pe care îl știam și am învățat abc-ul gramaticii maghiare.”, spunea Orban, în trecut.
Practic, România are un președinte etnic german și de confesiune luterană și un premier etnic maghiar de confesiune unitariană, deci ambii minoritari etnic și religios.

Conform ultimului recensământ, 0,31% din populația României s-a declarat de religie unitariană, în timp ce luterani s-au declarat 0,11% dintre concetățeni.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: