Macron: Europa trebuie să-și schimbe poziția față de Rusia!

8 nov.

Vladimir Putin și Emmanuel Macron

Macron: Europa trebuie să-și schimbe poziția față de Rusia

Europa trebuie să-și revizuiască pozițiile față de Rusia de dragul instaurării păcii și autonomiei strategice a Europei, a declarat Macron.

BUCUREȘTI, 7 nov – Sputnik. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat într-un interviu, oferit revistei Economist, că Europa trebuie să-și revizuiască relațiile cu Rusia de dragul instaurării păcii în Europa și pentru redobândirea independenței strategice.

„Dacă ne dorim o pace în Europa, să reastabilim autonomia strategică a Europei, trebuie să revizuim poziția noastră față de Rusia”, a declarat Macron, adăugând că acest lucru ar putea dura zece ani.

Potrivit lui, faptul că SUA se comportă dur cu Rusia reprezintă o expresie a unui “super-ego” administrativ, politic și istoric.

„Însă între noi e un ocean. E vorba de relațiile cu venicii noștri, avem dreptul să fim autonomi, să nu repetăm sancțiunile americane, să regândim relațiile strategice cu Rusia fără niciun fel de naivități, fiind instrasigenți în negocierile de la Minsk și față de ceea ce se întâmplă în Ucraina. În mod clar, trebuie să revizuim relațiile noastre strategice”, a menționat președintele Franței.

El consideră că în relațiile dintre cele două state există niște „conflicte înghețate”, însă în pofida acestui fapt „trebuie să pună în discuții multe probleme”.

“Ceea ce propun este o practică în care discutăm despre viziunile noastre asupra lumii, despre riscurile care stau în fața noastră, despre interesele comune pe care le-am putea avea și cum ar trebui să reconstruim ceea ce eu numesc arhitectura de încredere și securitate”, a adăugat Macron.

Read more: https://ro.sputnik.md/International/20191107/28122491/Macron-Europa-trebuie-schimbe-pozitia-fata-de-Rusia.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: