ORBAN,GURALIV CA PONTA!

8 nov.

Ludovic Orban a început prost. Vrea să se laude că muncește zi și noapte, vrea să se vadă asta la televizor și a preluat de la Victor Ponta păcatul de a vorbi în direct la TV în deschiderea ședințelor de guvern. Mare brînză! Din două-trei explicații scapă cel puțin o prostie. N-are cine s-o mai dreagă din moment ce a spus-o primul-ministru. Eventual președintele României să iasă în fața camerelor și să spună că premierul nu prea știe ce vorbește.

Ludovic Orban a chemat oamenii la 9 seara ca să pregătească organizarea deszăpezirii. Adică să vadă poporul că muncește și nu pleacă la Sibiu și nici nu merge să danseze pe bulan. Se laudă ca un apucat cu cîți dă el afară și că face scurtă la mînă de la semnat demiteri. Riscul este să și greșească si să facă și scurtă la gîndire! E drept că alungarea Lilianei Mincă de la Ministerul Finanțelor este o operațiune necesară. Cu alde asemenea personaje PSD-ul și-a mîncat din credibilitate. Cu numirea lui Mihnea Năstase pe post de consilier onorific Viorica Dăncilă a vrut să-i mulțumească pentru sprijin lui Adrian Năstase, semnînd o decizie care în loc să-i aducă beneficii i-a adus încă un potop de înjurături.
Dar să te lauzi cu datul afară, cu o operațiune de asanare făcută pe criterii politice, nu pe baza unor evaluări profesionale, este totuși o prostie, un abuz și o atitudine de neam prost.
Asta se întîmplă și în cazul prefecților. Ziua de joi a fost marcată de amenințări la adresa acestora, de știri despre prefecți și subprefecți bolnavi exact în focul alegerilor.

Lăudăroșenia de popîndău în fața broaștelor pe care o practică Ludovic Orban este de prost augur. Prefecții se tem că vor fi victimele acestei uneori necesare campanii de curățenie a instituțiilor, alteori închipuite. Prefecții numiți de PSD sau de ALDE sunt dați afară pentru a fi înlocuiți de oamenii PNL. Numai că povestea este veche și Ludovic Orban știe că prefecții sunt înalți funcționari ai statului și nu pot fi dați afară cu una cu două. Au mai încercat și alți premieri să facă asta și au pierdut. Prefecții alungați au fost re-încadrați și ținuți ani la rînd pe salarii zdravene, fără să facă nimic. Asta numai pentru că partidul ajuns la guvernare să-și poată instala oamenii săi. Procedura este veche. Au practicat-o și liberalii și PD-iști și PSD-iști la schimbări de guverne, producînd o pagubă serioasă în bugetul de stat. Dar ce mai contează dacă se face loc alor noștri!

În mai toate aparițiile televizate de miercuri și de joi, Ludovic Orban a ținut să se vadă. Adică să fie văzut și remarcat. Nu a contat dacă exista ceva de comunicat. Ludovic Orban încă n-a aflat că, deși are de la Dumnezeu o voce deosebită, care l-a ajutat în carieră, în materie de talent actoricesc este nul. Adică mai lipsit de talent decît orice bețiv pus pe flecăreală la cîrciuma din colț. Și cu plăcerea de a se auzi fără a avea darul de a gîndi, Ludovic Orban se dă în stambă repetînd cu diverse prilejuri gaura financiară enormă, situația dramatică, marginea dezastrului pe care tocmai a sosit ca să ne salveze țara.

Efectele acestei glagorii politico-economice pesimiste în loc să îi acopere nepriceperea, sărăcia de idei și incapacitatea de a lua măsuri abia ce le scoate în evidență. Actul de identitate al prostului poate fi citit în clipa în care el se consideră curat ca lacrima și toată vina este numai a dușmanilor săi.
Ludovic Orban a început prost. Vorbește mult și se dă de gol cît de găunos este, ce oameni slabi îl înconjoară și ce glazură de îngîmfat îl acoperă!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: