GAURA DIN ECONOMIE SI DIN MINTEA UNORA!

11 nov.

Image may contain: 3 people, people smiling

Gaura din economie și din mintea unora

Ziua de 10 noiembrie are o importanță enormă. Primul tur al alegerilor pentru desemnarea președintelui României ar trebui să ne găsească pregătiți cu zeci de oameni și soluții pentru viitor. Și, cu toate acestea, nu avem de-a face nici măcar cu o competiție de promisiuni. Miza momentului este mai degrabă un concurs de acuzații și înjurături.

Super-pavoazata Raluca Turcan zice că „fiecare român trebuie să ştie ce prăpăd a lăsat în urmă PSD! Situaţia financiară a ţării este deosebit de gravă, pentru că datele reale au fost ascunse de ochii opiniei publice, iar populaţia a fost intoxicată numai cu minciuni despre cât de bună este situaţia”.

Madam nu pomenește nici o cifră și nici un procent! Din pudoare, ea nu se referă la gaura lăsata de PSD. Însă subinginerul Ludovic Orban nu apare nici la fereastră fără să pomenească „gaura” și „prăpastia”. Domnul subinginer Ludovic Orban a lucrat puțin și nu știe meserie. Adică nu poate să se exprime folosind date exacte. Nici nu avea cum. Ministrul Cîțu n-a apucat să cerceteze situația finaciară și să-i livreze o copiuță. A redactat și el o părere de pus pe blog și, pe baza ei, țara trebuie să se îngrozească. Peste o lună, peste două sau trei vom afla și situația exactă. Atunci va fi tîrziu și va conta mai puțin. Gaura și prăpastia sunt concepte de campanie electorală. Nu le dovedește nimeni. Iar acuzațiile sunt ca promisiunile. Se spulberă ca fumul.

Principalul proiect de guvernare al subinginerului Ludovic Orban este același cu al turisticului profesor de fizică din Sibiu: să ne convingă că ne aflăm în prăpastie și că PSD-ul ne-a lăsat o gaură enormă și cu un stat de drept amenințat de ciuma roșie. Din mîinle căruia tocmai le-a scăpat și care stat de drept este pe cale să încăpă integral pe mîinile și sub picioarele vigilentului Klaus Iohannis.

Alegeri mai triste, mai pierdute în fum și ceață ca acestea, n-am trait niciodată. Săraci cu duhul, titularii puterii de azi nu vorbesc decît despre „gaură” și „prăpastie”, despre rudele pesediste pe care le vor vîna prin insituții și le vor da afară, despre apărara statului de drept pe care l-au încălecat periculos și despre anularea unor legi și măsuri inițiate de PSD.

Explicația este simplă. Și în mintea lui Klaus Iohannis și în cea a subinginerului Ludovic Orban nu încap mai multe idei simultan. Să acuze PSD-ul și simultan să conceapă cîteva măsuri prin care să ieșim din situația socotită de ei catastrofală le provoacă junghiuri sub tîmple. Catastrofală atît din cauza neputinței oamenilor din PSD, cît din cauza tălpilor puse de toată orchestra româno-europeană! A trecut o săptămînă de putere și guvernarea fizicianului Klaus Iohannis prin subinginerul Ludovic Orban începe să-și arate caracterul monocord. Critici, acuze, înjurături, dezastre.

Nimic cu parfum de speranță. Și ca să vă demonstrez că nu pot mai mult, între demolările anunțate cu mare pompă se află desființarea SIIJ și a Casei de Comerț Unirea. Prima bagă spaima în magistrații controlați de binom. Amorțiți de frică, aceștia nu mai răspund la comenzi. Fără procurori ascultători și judecători dirijați, puterea președintelui și a SRI-ului scad vertiginos.

A doua: Casa de comerț Unirea încurcă supermarketurile. Adică strică afacerile susținătorilor din străinătate și pune piciorul pe gîtul fermierului și al țăranului român care nu pot face față benzii rulante impusă de hypermarketuri.

În fapt, desfințarea Casei de comerț Unirea este una dintre marile nemernicii politice. Este mai mult dect un atentat la specificul românesc al prduselor agricole. Vă dați sema, ce fel de agricultură ne așteaptă dacă un nimeni promovat ministru în locul lui Petre Daea declară cu dezinvoldură:

„Eu nu am fost de acord cu acest proiect nici cât eram în Comisia pentru Agricultură, nu mi se pare un lucru serios, care poate rezolva o problemă. Explicaţia a fost că prin aceste magazine se vor promova produsele locale şi tradiţionale. Produsele locale trebuie promovate în locul în care se produc, iar cele tradiţionale în alt loc. Nu mi se pare că a avut un impact economic şi social”. Asta a spus Adrian Oros, ministrul Agriculturii, după două săptămni de la deschidrea Casei de Comerț Unirea, una dintre puținele inițiative românești ce poate rămîne după valurile de politică!

Vrem să alegem un președinte, călcînd în picioare toată munca echipei predecedente și invocînd un dezastru („gaură” și ”prăpastie”) pe care nu l-a probat nimeni.

El este doar în capul fizicianului turist Klaus Iohannis și al subinginerului Ludovic Orban. Cît privește viziunea pavoazatei Raluca Turcan, ea vine mai degrabă de pe listele de afirmații distribuite purtătorilor de cuvînt.
sursa;cotidianul.ro-C.Nistorescu

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: