3, 5 milioane de români așteaptă scuzele lui Iohannis!

18 nov.

Alternativa Dreaptă, proiectul politic de coagulare a Dreptei conservatoare, creștin-democrată și clasic liberală, inițiat, susținut și compus din Partidul M10, Forța Moldova, a trimis președintelui Klaus Iohannis o scrisoare.

După ce îl felicită pentru victoria din primul tur, Alternatiiva Dreaptă îi atrage atenția lui Iohannis că nu a privit pe toți românii cu aceiași ochi.

„Do​mnule Președinte, dorim să vă felicităm pentru victoria înregistrată în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Rezultatul obținut vă plasează în poziția de favorit pentru funcția de președinte al României în următorii 5 ani.

Dat fiind faptul că aveți prima șansă pentru a câștiga și turul al doilea al alegerilor prezidențiale din România, vrem să vă reamintim că președintele României este președintele tuturor românilor, nu doar președintele celor care l-au votat. Din păcate, în mandatul care urmează să se încheie, nu i-ați privit mereu pe toți românii cu aceiași ochi. Pe aproape 3,5 milioane dintre ei i-ați numit infatuați, adepți ai fanatismului religios și i-ați acuzat că sunt incapabili să fie adepți ai toleranței, încrederii și deschiderii către celălalt, deşi aceştia au fost în mare parte votanții dvs. în alegerile prezidenţiale din 2014!”, se arată în scrisoare.

Mai mult decât atât, Alternativa Dreaptă îi transmit președintelui că 3,5 milioane de români îi așteaptă scuzele.

Vă prezentăm textul integral textul scrisorii adresate președintelui Iohannis.

Domnului Klaus Werner Iohannis,
președintele României

Do​mnule Președinte, dorim să vă felicităm pentru victoria înregistrată în primul tur al alegerilor prezidențiale.

Rezultatul obținut vă plasează în poziția de favorit pentru funcția de președinte al României în următorii 5 ani.

Dat fiind faptul că aveți prima șansă pentru a câștiga și turul al doilea al alegerilor prezidențiale din România, vrem să vă reamintim că președintele României este președintele tuturor românilor, nu doar președintele celor care l-au votat. Din păcate, în mandatul care urmează să se încheie, nu i-ați privit mereu pe toți românii cu aceiași ochi. Pe aproape 3,5 milioane dintre ei i-ați numit infatuați, adepți ai fanatismului religios și i-ați acuzat că sunt incapabili să fie adepți ai toleranței, încrederii și deschiderii către celălalt, deşi aceştia au fost în mare parte votanții dvs. în alegerile prezidenţiale din 2014!

Vă reamintim, domnule Președinte, că în conformitate cu art. 30 al.(1) din ​Constituția României, ​libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. Această inviolabilitate presupune inechivoc faptul că cei 3,5 milioane de români pe care i-ați numit infatuați și adepți ai fanatismului religios nu au făcut altceva decât să își exprime liber, în virtutea drepturilor garantate de Constituția României, punctul de vedere în legătură cu natura familiei. România este o țară liberă, din câte știm, unde oamenii pot să creadă ce doresc și unde pot să își exprime public credințele fără teama de a fi etichetați în mod abuziv și, indirect, trași la răspundere sau, vai, pedepsiți pentru opiniile lor chiar de către președintele tuturor românilor.

Domnule Președinte, ținem să subliniem că diversitatea ideilor și circulația nestingherită a a acestora, sunt elemente esențiale pentru o societate liberă și prosperă.

Vă asigurăm că cei pe care i-ați acuzat de fanatism religios și intoleranță, au votat la Referendumul pentru Familie, luând în considerare tradițiile creștine ale poporului român, tradiții care au asigurat existența și continuitatea noastră pe aceste meleaguri.

Având în vedere că rămânerea României în zona stângii de extracție comunistă, promovate de contracandidata dumneavoastră la funcţia supremă în stat nu poate fi în nici un chip o soluţie pentru această ţară, sperăm, domnule președinte, că veți fi cu adevărat adeptul „toleranței, încrederii și deschiderii față de celălalt” și în ceea ce îi privește pe cei 3,5 milioane de cetățeni la care v-aţi referit în formulări atât de nepotrivite.

Sperăm, așadar, că vă veți reevalua poziția față de acești români și că le veți adresa public scuzele de rigoare, acordându-le astfel atenția și respectul pe care le merită.

Ȋn concluzie, aceasta fiind o scrisoare deschisă, solicităm răspunsul dvs., în timp util, până la începerea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale din anul curent.

Vă mulțumim, domnule Președinte!
Alternativa Dreaptă”

Un răspuns sa “3, 5 milioane de români așteaptă scuzele lui Iohannis!”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: