Băsescu, palmă pentru Iohannis, recunoaștere pentru Viorica Dăncilă!

18 nov.

Alegeri prezidențiale în România

”Iohannis greșește, Viorica Dăncilă în mod legitim a intrat în turul II, nu a intrat pe opinii extremiste, antieuropene, anti-stat de drept – pur şi simplu a primit voturi, şi nu puţine”

Intervenție televizată interesantă a lui Traian Băsescu, care îl taxează dur pe Klaus Iohannis pentru refuzul acestuia de a participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă.

Băsescu face praf comparația pe care o fac liberalii cu episodul Jacques Chirac – Jean-Marie Le Pen cu confruntarea propusă de Dăncilă și PSD.

”Cred că aici Iohannis greşeşte, e o chestiune de principiu – liberalii aduc argumentul ăsta că Chirac nu s-a întâlnit cu Le Pen”, spune Băsescu, subliniind ”cu un extremist nu se întâlneşte nimeni”.

Băsescu a dat exemplul românesc, al refuzului lui Ion Iliescu de a se întâlni cu Corneliu Vadim Tudor în finala din 2000.

”Dar PSD nu are eticheta de partid extremist nici nu e calificat ca atare”, spune clar Băsescu, subliniind ”cu atât mai puţin doamna Dăncilă”.

Băsescu recunoaște că ”dânsa în mod legitim a intrat în turul II, nu a intrat pe opinii extremiste, antieuropene, anti-stat de drept – pur şi simplu a primit voturi, şi nu puţine”.

”Prin încercarea de a umili candidatul PSD, va avea de pierdut, după părerea mea”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV, precizând că Iohannis ”va pierde câteva procente – dar are spaţiu suficient – pentru că un contracandidat calificat legal, care nu e extremist, are dreptul la întâlnirea în doi”.

Ceea ce uită Băsescu să spună, apropo de ”extremismul” lui Vadim – e că el a câștigat alegerile din 2004 cu voturile PRM, căruia Vadim Tudor i-a cerut să-l voteze.

 Dragoș Dumitriu.

https://ro.sputnik.md/

Un răspuns sa “Băsescu, palmă pentru Iohannis, recunoaștere pentru Viorica Dăncilă!”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: