BATISTA LUI SAVONAROLA!

19 nov.

Ca orice cetăţean, Rareş Bogdan are dreptul propriilor opinii, convingeri politice şi morale, însă nimic nu îl autorizează să infesteze şi intoxice societatea cu o formă extremă de contestare, ce insultă regulile proprii unei democraţii autentice. El a devenit un justiţiar primitiv al acesteia, un Cavaler al Apocalipsului ce parcă s-a rătăcit din celebra operă a lui Dürer pe plaiurile mioritice. B.R. este un agitator, un carierist, un oportunist al acestor timpuri -un politician contrafăcut – , 100% produs al cleptocraţiei clujene, cleptocraţie pe care o acuză la ceilalţi, dar refuză să şi-o admită şi s-o asume. R.B. se vrea un Savonarola, cel ce instituia Republica florentină în al cărui regim « democratic », el deținea puterea absolută.

Demersul democratic al europarlamentarului şi vârfului de lance al PNL-ului în campania prezidenţială a preşedintelui Iohannis se rezumă la răspândirea sentimentului de intoleranţă şi ură faţă de absolut toţi cei care nu aderă la politica Preşedintelui.

Dialogul politic presupune o confruntare de idei, propuneri, proiecte şi principii, presupune aflarea adevărurilor despre candidaţi şi situaţia reală a ţării. Crearea unei atmosfere nocive cu o recuzită provocatoare: -victime, ruine, amenintari, procurori, cătuse,- distrug un ţesut social indispensabil coeziunii naţionale, ceea ce poate pune în pericol integritatea statului unitar român. Asa cum dorinta de a controla întreaga societate este nepermisă, ea punând în pericol drepturile si libertăţile cetatenilor. Se pot reproşa multe PSD-ului, însă manipularea pe care PNL şi Rezist o practică, referitoare la îndreptarea către Rusia şi la poziţia anti europeană a acestuia nu au niciun suport real. PSD a condamnat dublul discurs al U.E., ceea ce nu este lipsit de adevăr. Si alte ţări est-europene precum şi jurnalisti germani au avut această percepere. Preşedinţia prin rotaţie a U.E. a fost efortul si reuşita Guvernului, felicitat, de altfel, si de Junkers. Manipulările au ca scop unic creera unui sentiment de respingere a PSD la nivelul electoratului, în special cel tânăr. Aroganţa şi sfidarea lui R.B faţă de normele civilizate ale dialogului, acest « urlet » cu inflexiuni fanatice ne fac prizonierii unui sistem pe care cetăţeanul din mine îl acuză şi îl refuză. Paradoxul constă că nu Rares Bogdan este cel vinovat. Vinovaţi suntem noi, opinia publică, care tolerăm şi acceptăm aceste derive, fără a avea o atitudine civică. Simbolurile înalte modelează caracterele oamenilor, îi transcend şi construiesc acea memorie colectivă atât de necesară stabilităţii şi progresului unei naţiuni.

B.R. ar trebui să ştie că nimeni şi nimic nu se află mai presus de respectul datorat poporului. Distorsionarea adevărului, intoleranţa, agresivitatea, lipsa totala a echidistanței, caracterizează discursul lui. Aţi precizat ca Preşedintele nu are ce să discute cu prezidenţiabilul PSD, „reprezentanta unui partid nedemocratic“ cum îl numeşte Preşedintele (a fost democratic statul poliţienesc cu ajutorul procurorilor si Serviciilor din perioada Basescu ?). Omiteţi traseul politic al Presedintelui candidat şi legăturile domniei sale cu atât de hulitul astazi, PSD: protocolul de colaborare pentru proiectul «Sibiu-Capitală Culturală», sprijinul majorităţii PSD pentru alegerea şi realegerea sa ca primar, susţinerea candidatului social-democrat Adrian Năstase la alegerile prezidenţiale din 2004. Oare, numai atunci PSD era democratic şi frecventabil, iar astazi este nedemocratic şi nefrecventabil? Să nu uităm când vorbim despre răul României, că dreapta a exersat puterea 15 ani din cei 30! Aceste evidenţe consemnate de istoria social-politică a României nu pot fi negate. Adversarul politic trebuie combătut, uneori cu vehemenţă, dar cu argumente veridice si în limitele decenţei. Cum privesc oare ambasadele, asemenea abordări ? Dar lipsa dezbaterilor? Nu l-am auzit pe ambasadorul american, atât de vocal altădată, ca de altfel nici o altă ambasadă, semnalând aceste anomalii, deşi în ţările domniilor lor, ele ar fi imposibile. Domnule Bogdan Rares, întrebaţi-l pe prietenul dvs. Manfred Weber de ce parlamentari germani mărturiseau că dacă în Germania s-ar fi descoperit protocoale între Procuratură, judecători si Servicii Secrete, oamenii ar fi luat foc? La noi se încurajează, se aplaudă, sau se trec sub tăcere. « În justiţie, conteză nu doar sentintele, dar şi calea pe care s-a ajuns la ele». Îl puteţi întreba şi pe domnul Timermmans, « prietenul » României , de ce raportul MCV recomandă « transformarea României din democraţie în securocraţie » , în care serviciile de informaţii ar trebui să-şi supravegheze şi mai mult proprii cetaţeni; o reinstaurare a justiţiei abuzive? Toate aceste aspecte au un singur nume: dubla măsură. Dubla măsură pe care PSD-ul nu a acceptat-o pentru ca România sa fie tratată la egalitate, conform principiilor democratice din ţările occidentale, motiv pentru care l-ati acuzat de a fi anti-european.

Aţi putea transmite guvernului Orban că bugetul cel mai consistent în rândul sinecurilor din România se află în primăria PNL a lui Boc, la Cluj?

Dacă «ciuma roşie» a devenit ţinta tiradelor ameninţătoare ale lui Bogdan Rareș, multe din afacerile sale au fost încheiate cu companii sau instituţii de stat, ca să nu mai amintim şi de alte dezvăluiri ale presei de la Cluj, referitoare la Combinatul de Produse Sodice din Ocna Muresului.

În aceste zile, spaţiul public este răscolit de refuzul Preşedintelui şi PNL-ului de a-şi asuma datoria faţă de electoratul României; de a dezbate problemele vitale ale ţării, de a prezenta bilaţtul mandatului ce se încheie şi programul lor pentru următorii 5 ani. În schimb, Rareş Bogdan nu face decât să ameninţe partea adversă cu procurorii pe care îi consideră deja ai lui; oare anumite persoane dintre noi vor figura pe listele răzbunării?

Limbajul la adresa candidatului PSD, prezent în turul II, fosta prim-ministru, şi a celor două milioane de cetăţeni care stau în spatele acestui vot, este obscen, nedemn, cu multe inexactităţi şi manipulări. Cum este posibil ca un euro-parlamentar, cu batista la buzunarul costumului, să aibă un limbaj incompatibil cu bunul simt… «proasta Pământului». «creatura asta… trebuie să se pregătească la o dezbatere cu procurorii»…, Ceea ce constituie în plus şi un delict. Dacă aţi fi avut acest comportament în Franţa (am asistat şi votat la patru alegeri prezidenţiale în Franţa), societatea şi instituţiile v-ar fi sanctionat aspru. Insultele dvs. sunt pe obrazul a două milioane de români!

Democraţia nu se confiscă de nici un partid şi de forţele din spatele lui, iar un popor nu este o uniformă care să le vină bine altora.

Un răspuns to “BATISTA LUI SAVONAROLA!”

  1. liberlandraceblog 20 noiembrie 2019 la 8:23 am #

    A republicat asta pe liberlandraceblog și a comentat:

    Interesant.

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: