Greșeala fatală a lui Iohannis, singurul răspuns care l-ar putea costa alegerile!

21 nov.

Klaus Iohannis

Greșeala fatală a lui Iohannis, singurul răspuns care l-ar putea costa alegerile!

De ce a făcut Iohannis această greșeală, de ce nu a evitat răspunsul, așa cum a făcut-o în alte situații? Probabil din greșeală, din neatenție… sau din orgoliul de arăta că, până la urmă, tot face el ce vrea!

BUCUREȘTI, 20 nov – Sputnik, Evan Răutu. Conferința lui Klaus Iohannis a fost gândită în paradigma unui eveniment controlat, care să nu prezinte riscul de a pierde avantajul procentual din primul tur.

Desfășurarea a fost… cam în aceste limite preconizate, încă cu mici excepții, dintre care una notabilă, care l-ar putea costa… Guvernul și chiar alegerile!

Mai precis, este vorba de punctul sensibil al celui mai problematic domeniu, Justiția.

După cum se știe, Orban și Iohannis au negociat cu greu majoritatea parlamentară necesară asigurării validării Guvernului garantând unor parteneri politici că nu vor desființa ”Secția Specială”, adică Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție.

Ori, aseară, întrebat de jurnalistul Silviu Mânăstire dacă își menține opinia că Secția Specială ar trebuie desființată, Iohannis și-a dat ”arama pe față”: ”Da, vreau desființarea Secției speciale”,  a răspuns ferm Iohannis.

”Vă spun și de ce – personal, nu sunt specialist, dar opinia mea fost că această secție să nu fie înființată”, a spus Iohannis. ”Am solicitat si primit opiniile unor recunoscute instituții și experți, Comisia de la Veneția, GRECO, MCV. Dacă toți spun că așa nu, eu sunt de părere că așa nu, PNL că așa nu, ne bazăm pe ceva”.

Iohannis a și subliniat – ”Eu sunt de părere că nu trebuie să existe, este un instrument cu care se poate controla justiția”.

Din răspunsul lui Iohannis s-a reținut și că PNL dorește același lucru, deci ipocrizia și falsitatea promisiunilor sunt demonstrate.

Ce înseamnă asta – că grupări politice nu-l vor mai susține – nici pe el la alegeri, nici Guvernul. De ce a făcut Iohannis această greșeală, de ce nu a evitat răspunsul, așa cum a făcut-o în multe alte situații de la dezbatere? Probabil din greșeală, din neatenție… sau din orgoliul de arăta că, până la urmă, tot face el ce vrea!

În acest sens, să menționăm că o ziaristă care în trecut l-a susținut frenetic, l-a numit acum pe Iohannis, într-o postare pe Facebook, ”cinic dictator”. Un aspect pe care mulți îl constată, chiar dacă nu îl expun public, dar care s-ar putea să îl coste pe Iohannis alegerile. Pentru că, la 30 de ani de la Revoluție, lumea nu dorește nici dictatori, nici spectacole de tip dezbateri aranjate.

Read more: https://ro.sputnik.md/analytics/20191120/28270589/Greeala-fatala-a-lui-Iohannis-singurul-raspuns-care-l-ar-putea-costa-alegerile.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: