OLGUTA VASILESCU: OSPICIUL PNL LIVREAZA CATE O TICALOSIE PE ORA!

3 dec.

Olguţa Vasilescu atacă intenţia Guvernului de a emite o Ordonanţă de Urgenţă pentru abrogarea recursului compensatoriu. Într-o postare pe Facebook, ea reaminteşte că liberalii promiteau să nu apeleze la astfel de soluţie.

„Ce ziceau „profesioniştii” lui peşte? Că cine dă OUG pe Justiţie trebuie scos în afara legii şi băgat la puşcărie! Ce fac ei acum? Dau OUG pe Justiţie! Ba încă mai şi şantajează că nu cumva să se atace la Curtea Constituţională ce fac ei… Că fac şi mai urât! Ospiciul PNL livrează câte o ticăloşie pe oră!”, scrie Vasilescu pe Facebook.

Reacţia Olguţei Vasilescu vine după ce Ludovic Orban a declarat că Guvernul va emite o ordonanță de urgență, în cazul în care Parlamentul va tergiversa adoptarea proiectului de lege privind abrogarea recursului compensatoriu sau dacă vor fi atacate la Curtea Constituțională.

„Putem modifica mai multe acte normative, poate fi unul sau două. Evident trebuie să discutăm și cu partenerii noștri legat de acest subiect și în funcție de discuțiile cu partenerii noștri vom stabili cât mai exact datele. Voi avea discuții la ședința de Guvern care va avea loc spre sfârșitul săptămânii acesteia vom lua decizia. Este tot proiectul nostru de lege pe care evident că noi îl susținem. Așteptăm votul Parlamentului. Dacă este aprobat de Camera Deputaților, înseamnă că nu mai are rost să ne angajăm răspunderea pe el. În cazul în care nu este adoptat, evident abrogarea recursului compensatoriu va intra pe proiectul de lege pe care ne angajăm răspunderea, pe justiție”, a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat ce măsuri vor fi luate, dacă vor fi atacate actele normative la CCR, premierul a răspuns: „În cazul în care din dorința evidentă de a tergiversa adoptarea, vom face ceea ce avem la dispoziție, ca și instrument constituțional și anume vom emite ordonanță de urgență”.

Chestionat ce se întâmplă cu faptul că PNL a promis, înaintea moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, că nu va adopta ordonanțe de urgență în domeniul Justiției, Ludovic Orban a replicat: „Suntem într-o situație în care cred că va înțelege toată lumea și nu vom fi nevoiți să dăm ordonanță de urgență, dar suntem obligați să apelăm la această procedură care să permită adoptarea rapidă a acestor modificări”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: