Justiția îi îngroapă și pe liberali!

4 dec.

Mai țineți minte? Referendumul pe justiție a trecut cu aproape 6,5 milioane de voturi. Diferența între cei care erau de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru faptele de corupție și cei care au răspuns favorabil la întrebarea privind interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare a fost insignifiantă, de vreo câteva zeci de mii de voturi. Scazi numărul votanților de la oraș, despre care se presupune că au mai multă carte și alt sistem de percepere a realității și, să vezi minune, constați că țăranul român s-a deșteptat nebănuit de mult. Nu cunoaște termeni banali, ca uzual și colocvial, dar are vaste cunoștințe în domeniul juridic, pătrunzându-l în toate tainele lui. S-o creadă Orban și Iohannis, eu nu sunt dispus să gust asemenea banc idiot.

orban 3 Justiția îi îngroapă și pe liberali

Abia acum Ludovic Orban vede cum e să se întoarcă roata

Acum, însă, rezultatul scos mai degrabă din burta calculatoarelor, se întoarce împotriva lor. Îi frige la lingurică să scoată la liman justiția. Nu în sensul de a o face mai bună, ci de a o transforma după chipul și asemănarea lor, cărora le duhnește tot ce a fost făcut înainte. De ce îl includ pe Iohannis în povestea asta? Pentru că tot ceea spune Orban este trecut, întâi de toate, prin filtrul Marelui Gânditor din Dealul Cotroceniului. Sau a celor din preajmă, dacă e weekend și Cugetătorul este plecat la nevasta lui.

Băgați-vă mințile-n cap!

Cât de constituțională a fost întrebarea privind interzicerea amnistiei și grațierii pentru faptele de corupție? A spus-o Curtea Constituțională, explicând ca pentru retardați. Pe 1 iulie 2019, partidele parlamentare de opoziţie, acum aflate la putere, au depus la Parlament proiectul de modificare a Constituţiei, care transpune rezultatul referendumului din 26 mai. „Constituţia este cea care consacră drepturi/ libertăţi fundamentale, dându-le o redactare normativă, şi, prin urmare, nu le poate afecta/ suprima, sens în care art.152 alin.(2) din Constituţie este neechivoc.

iohannis 4 Justiția îi îngroapă și pe liberali

Klaus Iohannis a uitat ce spune Curtea Constituțională

Rezultă că protecţia constituţională a cetăţeanului este ascendentă, astfel că şi revizuirile constituţionale trebuie să acorde o protecţie din ce în ce mai sporită drepturilor şi libertăţilor fundamentale”. În traducere liberă, pentru toți cei care au căzut în plasa unei manipulări grosolane venite chiar de la Klaus Iohannis: băgați-vă mințile-n cap, Constituția nu poate suprima drepturile fundamentale ale cetățenilor pentru că așa vreți voi!

Lipsa de reacții

Faptul că dorința lui Iohannis era paralelă cu legea nu l-a împiedicat pe acesta, ca și pe trepădușii care i se gudură la picioare, să invoce mai tot timpul referendumul din 26 mai când vine vorba despre justiție. Surprinzător însă este faptul că social-democrații nu-i dau peste nas când mai deschide gura despre așa ceva. Se mulțumesc cu propria suficiență și cu aiureala Vioricăi Dăncilă, care a spus că nu va comenta nicio problemă legată de justiție, de parcă despre aceasta ar fi fost vorba la referendum.

vot Justiția îi îngroapă și pe liberali

Câți dintre au știut că nu e vot, ci doar o manipulare?

Bine, bine, nu comentează ea, dar de ce impune muțenia și celorlalți, mai ales că, în PSD, a ajuns doar un nume scris pe hârtie, ca oricare altul? Nici Marcel Ciolacu nu pare a fi interesat de problemă. Rolul lui, așa cum scria în ediția de ieri a ziarului Național colegul meu, Cătălin Tache, este de a face partidul țăndări până în primăvară, nu de a se contra cu Iohannis și Orban pe tema asta.

Sfidarea calculatoarelor

Spuneam că referendumul se întoarce, acum, împotriva inițiatorilor și susținătorilor. Ludovic Orban, și nu de capul lui, vrea abrogarea actului normativ care prevede recursul compensatoriu. Va încerca să rezolve, cumva, în Parlament, dar șansele de a fi respinsă inițiativa lui sunt foarte mari. A declarat sus și tare că dacă proiectul de lege nu va trece, ei bine, atunci guvernul lui își va asuma răspunderea printr-o ordonanță de urgență. Aici, lucrurile nu sunt clare, e vorba de guvernul lui sau de guvernul lui Iohannis?

CCR Justiția îi îngroapă și pe liberali

Din nefericire, CCR nu acordă meditații repetenților la constituționalitate

Întreb pentru că, din stradă, se vede cum unul dintre ei se întinde mai mult decât îl ține plapuma. Dar uite cum ajungem exact la refendumul din 26 mai, când 6.477.865 de români au fost de acord cu interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare. Nu spun că Orban o bălmăjește maiestuos, dar a promova o asemenea ordonanță este o sfidare la adresa celor care au votat că nu sunt de acord ca guvernul, oricare ar fi el, să mai emită ordonanțe vizând justiția. Sau a calculatoarelor STS, care au scos un rezultat aiuristic, cu proletari agricoli ce pot preda, oricând, cursuri la facultățile de Drept? O fi fost justiția un cartof fierbinte, pe care PSD nu știa cum să-l mai țină în mână, dar cred că pentru liberali este o grenadă amorsată, pe care au uitat să o arunce.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: