Știrea serii: Iohannis, sfidare pe față în privința Justiției!

6 dec.

Klaus Iohannis

Știrea serii: Iohannis, sfidare pe față în privința Justiției!

Președintele ignoră pe față consultarea magistraților pe una dintre cele mai importante teme care îi vizează – dar mai ales rezultatul acestei consultări!

BUCUREȘTI, 5 dec – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, președintele Iohannis a răspuns întrebărilor presei pe mai multe teme – inclusiv la cele legate de Justiție.Întrebat dacă Guvernul va lua în calcul desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, inclusiv prin asumarea răspunderii.

”Desființarea Secției Speciale ar trebui să se facă pe cale parlamentară… dar se poate și prin asumare”, a răspuns Klaus Iohannis.

Deci, președintele ignoră consultarea magistraților pe această temă – dar mai ales rezultatul acestei consultări! Reamintim că judecătorii s-au pronunțat în majoritate împotriva desființării SIIJ.

Nu va fi electoratul dezamăgit că se recurge des la această ”asumare a răspunderii? – a fost întrebat Iohannis.

”Nu văd o problemă, asumarea răspunderii este un instrument bun pentru legiferare”, a declarat inițiatorul referendumului împotriva Ordonanțelor pe Justiție.

Acolo unde Guvernul va constata că este nevoie de a promova legislație nouă, este foarte probabil să se abordeze tema și prin asumarea răspunderii”.

Reamintim că asumarea răspunderii exclude dezbaterea parlamentară, eliminând o componentă importantă a democrației (parlamentare).

În același stil, Ioahnnis a dat un răspuns persiflant și la întrebarea despre recomandarea MCV privind depolitizarea numirii șefilor parchetelor.
Întrebat de reporterul cine garantează că numirile, la propunerile guvernului Orban nu vor fi politice, Iohannis a răspuns: ”Vă garantez eu că nu vor fi rezultatul unui troc politic pentru că ajung la mine”.

”Nu încalcă nimeni recomandările MCV”, a completat Iohannis, continuând uluitor: ”MCV nu dictează legislația, el vine cu recomandări – MCV cere îmbunătățirea procedurii, nu neapărat schimbarea legislației”.

Deci MCV, invocat în toate discursurile anti-PSD nu mai e obligatoriu… ci doar ”vine cu recomandări”.

”Dacă vine vorba de numiri politice, de când sunt eu președinte nu s-au făcut numiri politice”, a declarat cu multă siguranță Iohannis.

Deci, per total, sfidare pe față în materie de Justiției – și la adresa magistraților, dar și a celor pe care îi convinsese că problema cea mare este tocmai nerespectarea recomandărilor europene.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20191205/28451879/Stirea-serii-Iohannis-sfidare-pe-fata-in-privinta-Justitiei.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: