Amenințarea lui Iohannis: moțiunea de cenzură a PSD e primul pas spre anticipate!,Dar stie ca va fi suspendat!

11 dec.

Klaus Iohannis

Amenințarea lui Iohannis: moțiunea de cenzură a PSD e primul pas spre anticipate

Mizând pe temerea parlamentarilor de anticipate, Iohannis a amenințat astăzi PSD că moțiunea lor de cenzură ar putea duce la căderea Guvernului și, ulterior, chiar la anticipate.

BUCUREȘTI, 10 dec – Sputnik, Marius Holdean. Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că, dacă printr-o angajare a răspunderii în Parlament, Guvernul Ludovic Orban va cădea, atunci este primul pas spre declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Reacția lui Iohannis vine ca răspuns la anunțul președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care a amenințat Guvernul cu depunerea unei moțiuni de  cenzură dacă acesta își asumă răspunderea pe modificarea legilor electorale.

„În primul rând, e dreptul constituțional al grupului PSD să depună moțiune de cenzură. Dar în același timp acest guvern minoritar e hotărât și dorește să se adopte legislația care este și necesară, și oportună, și așteptată de români. Faptul că PSD vrea să amenințe cu moțiune de cenzură nu sperie de nimeni”, a răspuns Klaus Iohannis.

În legătură cu faptul că UDMR s-a arătat deschisă susținerii unei moțiuni de cenzură dacă se promovează alegerea primarilor în două tururi, președintele a replicat că toată lumea se arată deschisă la tot felul de lucruri, însă în practică dacă se intră la vot, se numără voturile și se vede rezultatul.

„Dacă printr-o angajare a răspunderii Guvernul Orban pică, e primul pas spre anticipate. Că se vor realiza sau nu, se va vedea la momentul respectiv”, a precizat președintele Iohannis, trimițând astfel săgeți și spre PSD, și spre UDMR, cărora perspectiva anticipatelor nu le surâde.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20191210/28501636/Amenintare-Iohannis-motiune-de-cenzura-PSD-anticipate.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: