Orban lovește în Isărescu? Guvernatorul BNR cumulează pensia cu salariul!

11 dec.

Mugur Isărescu

Orban lovește în Isărescu? Guvernatorul BNR cumulează pensia cu salariul

Mugur Isărescu este unul din celebrele exemple de persoane ce cumulează pensia cu salariul. Facem mențiunea, însă, că banca centrală este o instituție independentă, care nu este alimentată de la buget, trăind din veniturile proprii.

BUCUREȘTI, 10 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Declarațiile făcute de premierul României, Ludovic Orban, referitoare la interzicerea cumulării salariului de la stat cu pensia, ating mai multe puncte sensibile.

Iar unul dintre exemplele celebre de cumul al veniturilor din salarii cu pensia este chiar Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României.

În anul 2018, Mugur Isărescu, potrivit declarației de avere depuse de acesta după preluarea noului mandat în octombrie 2019, a încasat, din pensie, venituri în valoare de 136.224 de lei, adică 11.352 de lei pensie lunară, în creștere față de pensia încasată în 2017. Aceasta a avut, în medie, nivelul de 9300 de lei pe lună.

Ca orice pensie din România la ora actuală, ea este virată de stat, însă nu este o pensie specială, ci este primită în urma contribuției Guvernatorului BNR, informează economica.net.

Teoretic, Mugur Isărescu s-a pensionat în anul 2014, la vârsta de 65 de ani, însă nu și-a depus dosarul de pensie.

Potrivit declarațiilor de avere, Isărescu și-a făcut actele de pensie și a început să o primească abia din septembrie 2017.

Isărescu a declarat că s-a gândit că așa e frumos, să nu ia și pensie, și salariu de la Banca Națională, instituție unde a început activitatea în anul 1971.

”Banca Naţională oferă o anumită sumă – nu-mi cereţi să o definesc, pentru că orice termen se speculează – angajaţilor care împlinesc vârsta de pensionare. Eu nu am luat şi pensia, pentru că am zis că aşa e frumos, să nu iau şi pensie, şi salariu de la Banca Naţională”, a spus Mugur Isărescu într-o conferinţă.

De asemenea, multe dintre persoanele care au rămas în activitate după îndeplinirea vârstei de pensionare au făcut acest lucru tocmai fiindcă au acumulat experiență și au fost greu de înlocuit.

Facem precizarea că șeful Executivului, Ludovic Orban, ar dori să interzică această practică a cumulării pensiei cu salariul de la stat. Premierul s-a referit, în special, angajații din Armată și Ministerul de Interne, acolo unde legea permite pensionarea cadrelor de la 40-45 de ani, persoane care se reangajează, apoi, în aceleași unități sau tot în sistemul de stat.

S-a constatat, însă, și fenomenul potrivit căruia nu doar în aceste instituții, dar și în alte domenii, pensionarii care au lucrat la stat sunt imediat reangajați în aceleași compartimente, primind două venituri în același timp.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20191210/28501714/Orban-Isrescu-Guvernatorul-BNR-cumuleaza-pensia-cu-salariul.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: