Fără drept la replică: Lecția lui Ion Iliescu pentru Klaus Johannis!

12 dec.

Ion Iliescu

Fără drept la replică: Lecția lui Ion Iliescu pentru Klaus Iohannis

”Era o dovadă de respect față de cetățean, în primul rând, și una de democrație – nu s-a așezat pe un soclu, ca intangibil, Dumnezeu al națiunii”

BUCUREȘTI, 13 nov – Sputnik, Evan Răutu. Cunoscut pentru excelentele sale analize, fostul consilier politic al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, Constantin Gheorghe intervine în controversa momentului – refuzul lui Iohannis de a participa la dezbateri.Constantin Gheorghe aduce în prim plan figura primul președinte de după 1990, Ion Iliescu – și dă ca exemplu comportamentul acestuia în al doilea mandat – deci în mandatul care a însemnat îndeplinirea condițiilor de aderare la UE și în care s-a făcut intrarea în NATO.

”Poate ați uitat: în cel de-al doilea mandat al lui Ion Iliescu, președintele României venea lună de lună la TVR, în emisiunea ”Starea Națiunii”, emisiune interactivă, cu întrebări de la spectatori”, scrie Constantin Gheorghe, completând ironic ”Nu cred că s-a supărat cineva că le lua un politician o oră de manele pe lună”.

Ce însemna asta: Constantin Gheorghe remarcă esența demersului lui Ion Iliescu: respectul.

”Era o dovadă de respect față de cetățean, în primul rând, și una de democrație – nu s-a așezat pe un soclu, ca intangibil, Dumnezeu al națiunii”, consideră apreciatul analist.

Ori, asta ar trebui să mai reprezinte ceva – o lecție pentru Iohannis pe care i-o transmite Ion Iliescu. De fapt, o lecție pentru toți politicienii care nu înțeleg că a te ascunde în spatele unor mesaje, ale unor ”postări”, de multe ori făcute de alții, ei bine, asta nu înseamnă democrație.

”Poate învață și Iohannis ceva din asta”, scrie Constantin Gheorghe. ”De fapt, de învățat trebuie să învețe toți politicienii români. Feudalismul s-a terminat de mult. Hai în secolul XXI! Fără ”rețele de socializare”, care sunt vax albina!

Read more: https://ro.sputnik.md/analytics/20191113/28185007/Fara-drept-la-replica-Lectia-lui-Ion-Iliescu-pentru-Klaus-Iohannis.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: