RESETAREA SISTEMULUI?NAZISTUL KLAUS JOHANNIS VREA PENSIONARII SAI!

12 dec.

Acțiunile președintelui și ale Guvernului Orban, oricât ar fi de contestate, cuprind în șubrezenia lor multe aspecte demne de luat în serios. Numai legea pensiilor speciale, care ar exclude magistrații și Armata, pune în paranteză trucurile prezidențial-guvernamentale. Alinierea legislației, prin care nimeni nu este deasupra legii, impune tocmai implementarea acesteia prin starea de drept nu prin paradoxuri de care România este excedată. Klaus Iohannis vrea în cazul pensiilor speciale pensionarii „săi”, nimic altceva. Intrarea subiectului în dezbaterea „comisiei de muncă” din Parlament, transformă acest organism în diriguitorul nelegiuirii în România. Eliminarea pensiilor speciale, respectiv a legilor proiectate în susținerea acestora, ține de o abrogare a tuturor actelor normative care privesc depășirea principiului contributivității, de la Academie până la ultimul contribuabil.

Acțiunile președintelui Klaus Iohannis arată că acesta nu cunoaște sau se preface, în ceea ce privește starea de fapt din România. Modul in care s-a implicat primul om din stat în rezolvarea chestiunii arată că limitarea fenomenului la prezervarea unor drepturi neconstituționale, vădit nelegale, pentru o categorie, o pune pe aceasta în afara legii. Din acest punct orice derapaj este posibil, în forma consolidării unui stat ocult.

Aflat în criză, statul român nu are altă soluție decât resetarea, însă cu excluderea adevaratului vinovat de starea lucrurilor. Reducerea deficitului bugetar, și în principal, însănătoșirea societății, la orice nivel, impune eliminarea tututor pensiilor speciale și reducerea la mai mult de jumătate a funcționarilor publici. Pe de altă parte, un cod de conduită al funcționarului public ar trebui validat de Parlament.

Președintele Klaus Iohannis, presat de criza bugetară, are nevoie de o soluție, dând sistemului o imunitate care poate deveni contaminantă, cu efect dramatic asupra legalității și democrației.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: