NUCLEARA nopții: generalul Coldea, din nou pe cai mari – s-ar reface ”binomul” cu Kovesi!

19 dec.

Generalul Florian Coldea

NUCLEARA nopții: generalul Coldea, din nou pe cai mari – s-ar reface ”binomul” cu Kovesi!

O variantă ar fi ca serviciul în care ar urma să fie implicat Coldea va funcționa… ”pe lângă Parchetul condus de Kovesi”.

BUCUREȘTI, 19 dec – Sputnik, Evan Răutu. O veste care dă bătăi de cap multora – cel mai cunoscut și controversat om de Intelligence român, generalul Florian Coldea ar fi în vizorul UE pentru a face parte din conducerea unui nou serviciu de informații internațional.

”Fostul director operativ al SRI, Florian Coldea, ar putea urma parcursul european al Laurei Kovesi, surse bine informate afirmând că acesta e în cărți pentru un post în conducerea noului serviciu de intelligence al Uniunii Europene, pe cale de a fi înființat anul viitor”, anunță jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob.

Reputatul gazetar atrage atenția că ideea înființării unui serviciu european de informații ”s-a vehiculat intens de ani buni, dar mai ales în 2016, fiind dată ca sigură crearea sa în anul următor, la Haga”.

Ciudat, dar B.T. Iacob afirmă că se dorea ”un fel de CIA a UE” – deci o agenție de spionaj? Pe cine să spioneze UE?

Jurnalistul afirmă că planul UE ar planul a fost dat peste cap de Brexit, ”pentru că britanicii ar fi trebuit obligatoriu să aibă un cuvânt greu de spus în cadrul respectivei structuri, însă tocmai ei criticau dur inițiativa pe motiv că un asemenea serviciu nu are acoperire în tratatul european”.

”Surse de la Bruxelles susțin însă că după recentele alegeri europene și votarea noii Comisii Europene discuția ar fi revenit pe tapet și se va intra după Anul Nou cu proiectul în linie dreaptă, în paralel cu apropierea momentului când va intra în funcțiune Parchetul European, la finele anului viitor”, scrie B.T. Iacob.

Și, conform acelorași surse, o variantă ar fi ca serviciul în care ar urma să fie implicat Coldea va funcționa… ”pe lângă Parchetul condus de Kovesi”.

”În prezent, este funcțional Centrul de Informații și Situații al UE, un organism de informații al Serviciului de acțiune externă al Uniunii, sub autoritatea Înaltului Reprezentant al UE, ca și agenția Europol, cu puteri destul de limitate”, precizează B.T.Iacob în ”Inpolitics”.

Informația, cu toate că a fost transmisă de un reputat jurnalist, ridică mai multe semne de întrebare, iar primul ar fi cum de UE ar crea un serviciu de informații cu un om care a colaborat îndeaproape cu CIA? Asta în contextul în care UE vrea chiar să creeze o armată proprie, fapt care scandalizează SUA!

Pe de altă parte, ce ar însemna asta pentru România? O nouă palmă, desigur, după cea încasată la numirea Laurei Codruța Kovesi – parte a ”binomului” care a comis abuzuri și acte neconstituționale în România. Ori, palma constă în faptul că Bruxelles-ului nu-i pasă nici ce crede și nici ce probează Bucureștiul.

Read more: https://ro.sputnik.md/analytics/20191219/28591266/generalul-Coldea-pe-cai-mari-reface-binomul-cu-Kovesi.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: