Ultima oră: Ion Iliescu, reacție la agresarea lui Gelu Voican!

22 dec.

Ion Iliescu

Ultima oră: Ion Iliescu, reacție la agresarea lui Gelu Voican

”Reamintesc că unul dintre sloganurile Revoluției a fost ”Fără violență! – oamenii de bună credință au obligația morală, indiferent de ceea ce cred despre evenimentele din urmă cu treizeci de ani, să condamne violența”

BUCUREȘTI, 21 dec – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Președintele Ion Iliescu a reacționat după agresarea lui Gelu Voican Voiculescu și la boicotarea unei manifestări culturale organizată de Institutul Revoluției Române: ”Evenimentele din aceste zile, evenimente legate de comemorarea Revoluției Române din decembrie 1989, mă obligă să fac public o serie de precizări”, a scris Ion Iliescu.

Ion Iliescu condamnă ”climatul de confruntare și de violență pe care l-au cultivat și îl cultivă o serie de organizații de revoluționari sau de organizații neguvernamentale, care vor să impună versiunea lor despre Revoluție, și să rescrie istoria”.

”Reamintesc că unul dintre sloganurile Revoluției a fost ”Fără violență!””, atrage atenția Ion Iliescu, care subliniază că ”libertatea a fost cucerită cu un preț greu și nu putem permite ca, în numele ei, să fie interzis dreptul la opinie al celor care nu au aceleași opinii cu aceia care-și impun, prin forță, punctul lor de vedere”.

Din acest punct de vedere, Iliescu trage o concluzie tristă: ”Cele petrecute astăzi, în Piața Universității, arată că nici după trei decenii reconcilierea nu este posibilă”.

”Oamenii de bună credință au obligația morală, indiferent de ceea ce cred despre evenimentele din urmă cu treizeci de ani, să condamne violența”, scrie primul președinte a României post-comuniste.

O a doua ”precizare” se referă la concertul organizat de Institutul Revoluției Române, care a fost boicotat de mai mulți artiști și apoi anulat.

Președintele precizează că nu a fost ”concertul lui Iliescu”, – ”eu am fost categoric împotriva organizării lui”. Dar, neputând participa la toate reuniunile Colegiului IRR, ”s-a trecut peste opinia mea, și s-a decis organizarea lui”.

”Într-o țară normală acest concert nu avea de ce sa fie nici controversat, nici demonizat, și cu atât mai puțin anulat”, spune însă Ion Iliescu.

Dar, concluzia articolului publicat de Ion Iliescu pe blogul personal este că manifestările dedicate Revoluției au fost umbrite de controverse și politizare.

Din păcate, scrie Ion Iliescu, ”confiscarea și folosirea prilejului pentru a se răfui cu adversari politici arată cât de divizată este acum societatea, în contrast cu solidaritatea din zilele Revoluției, Revoluție care rămâne un act de demnitate al națiunii române”.

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20191221/28630322/Ultima-or-Ion-Iliescu-reacie-la-agresarea-lui-Gelu-Voican.html

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: