Anunț major pentru cei care primesc pensia prin poștă! Când veți lua banii în ianuarie !

2 ian.

 

Anunț major pentru cei care primesc pensia prin poștă! Când veți lua banii în ianuarie

Sărbatorile sunt prilej de bucurie, dar și o ocazie ca pensionarii să cheltuie chiar și economiile pentru a face cadouri și a pregăti o masă îmbelșugată copiilor și nepoților. Totuși această generozitate se poate dovedi și puțin riscantă pentru că pensiile din ianuarie vor întârzia.

În luna ianuarie, o parte dintre pensionari vor primi drepturile bănești mai târziu decât de obicei din cauza sărbătorilor de iarnă, informează Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) printr-un comunicat de presă. Cei care primesc pensia prin cont bancar nu vor fi afectați, scrie portalul avocatnet.ro.

Benficiarii care primesc pensia prin poștă vor intra în posesia banilor cu câteva zile mai târziu în luna ianuarie, așa încât poștașii vor livra pensiile în perioada 10-20 ianuarie 2020. În cazul în care beneficiarii nu sunt găsiți la domiciliu, aceștia vor fi nevoiți să meargă la ghișeele poștale pentru a ridica banii, însă nu mai târziu de data de 22 ianuarie 2020.

În mod normal, cei care primesc pensia prin poștă intră în posesia banilor în perioada 1-15 ale lunii. Cei care nu se află la domiciliu în ziua livrării trebuie să meargă la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În luna ianuarie a anului 2020 însă, plata pensiilor se va decala cu câteva zile, astfel încât pentru cei care primesc pensia prin poștă, ultima zi în care pot intra în posesia banilor este 20 ianuarie și nu 15 ianuarie, așa cum erau obișnuiți. Acest decalaj de cinci zile se aplică doar lunii ianuarie, din februarie calendarul de plată urmând să revină la datele cu care oamenii erau obișnuiți.

Cei care primesc pensia printr-un cont bancar pot sta linistiți. Pentru aceștia calendarul de plată nu se modifică, ceea ce însemnă că vor primi banii la fel ca până acum. Așadar, posesorii de card bancar vor primi pensiile începând cu data de 14 a fiecărei luni sau, dacă aceasta este nelucrătoare, din prima zi lucrătoare de după data de 14.

https://www.capital.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: