CUM AMENINTA DONALD TRUMP CAND IL DAI AFARA DIN CASA!

6 ian.

Preşedintele Donald Trump a ameninţat cu sancţiuni severe împotriva Irakului duminică, după ce parlamentul irakian a votat o rezoluție privind expluzarea trupelor americane, adăugând că, dacă trupele vor pleca, Bagdadul va trebui să plătească Washingtonului costul bazei aeriene din Irak, informează agențiile de presă străine.

„Avem o bază aeriană extrem de scumpă, care este acolo. A costat miliarde de dolari pentru a fi construită, cu mult înaintea mandatului meu. Nu plecăm decât dacă ne restituie banii pentru ea”, le-a spus Trump reporterilor la bordul Air Force One.

Liderul american a declarat că dacă Irakul solicită forţelor americane să plece şi nu o face într-un mod amical „le vom impune sancţiuni aşa cum nu au mai văzut vreodată”. Va face ca sancţiunile impuse Iranului să pară „destul de blânde”.

La rândul său, Departamentul de Stat cere Irakului să revină asupra intenției de a cere retragerea trupelor străine. „În timp ce aşteptăm clarificări suplimentare cu privire la natura juridică şi la impactul rezoluţiei de astăzi, îndemnăm cu tărie liderii irakieni să reconsidere importanţa relaţiei economice şi de securitate existentă între cele două ţări şi prezenţa în continuare a Coaliţiei globale pentru înfrângerea ISIS”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american Morgan Ortagus.

Încă una și pentru Iran

Donald Trump a transmis pe Twitter duminică că SUA vor riposta rapid,”poate într-o manieră disproporţionată”, dacă Iranul loveşte orice ţintă sau persoană americană.”Aceste postări media vor servi drept notificare către Congresul Statelor Unite; în cazul în care Iranul va lovi orice persoană sau ţintă aparţinând Statelor Unite, SUA vor răspunde rapid şi complet, poate într-o manieră disproporţionată. O astfel de notificare nu este necesară, dar este totuşi făcută!” a transmis Trump în postarea sa, după valul anterior de amenințări reciproce, generat de uciderea generalului iranian Qassem Soleimani în Irak.

Între timp…

Şase rachete au lovit duminică capitala irakiană Bagdad, dintre care trei au căzut în Zona Verde, un perimetru ultrasecurizat în care se află clădirile guvernului şi ambasadele străine.

Celelalte trei rachete au căzut în Jadriya, o zonă rezidenţială din apropiere, conform unui comunicat al armatei irakiene.

Potrivit informaţiilor furnizate de poliţie, şase persoane au fost rănite.

De la sfârşitul lunii octombrie, 14 atacuri cu rachete au vizat puncte de interese americane în Irak. Atacurile nu au fost revendicate, dar multe dintre acestea au fost atribuite de Washington Brigăzilor Hezbollah, informează AFP.

Această facţiune proiraniană a făcut apel sâmbătă la soldaţii irakieni să se îndepărteze de trupele americane până duminică la ora 14:00 GMT, ceea ce lăsa să se înţeleagă că vor urma atacuri.

Cotidianul RO

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: