PRESA DIN ROMANIA LATRA SI TACE LA ORDIN:FARA STIRI DIN FRANTA SI ORIENTUL APROPIAT!

6 ian.

  Mass media  execută ordinele stăpânilor: Fără știri despre violențele din Franța sau situația explozivă din Orientul Mijlociu    Presa […]

Mass media  execută ordinele stăpânilor: Fără știri despre violențele din Franța sau situația explozivă din Orientul Mijlociu

   Presa din românia captivă – testul conflictului SUA-Iran

Ne amintim cu toții perioada alegerilor prezidențiale din SUA 2016 și reflectarea lor în spațiul public românesc. Era dată câștigătoare Hillary Clinton în fața unui Trump fără nicio șansă. La București, carnaval de înjurături la adresa lui Trump, dispreț, batjocură la maxim, toți, absolut toți așa-zișii specialiști, analiști, politicieni vopsiți, fiind pro-Hillary. Trump era tratat pur simplu ca un bufon, un miliardar scrântit. Secăturile credeau că fac pe placul lui Klemm, ambasadorul democraților la București: de altfel, cei de la ambasadă au și votat cu Hillary în proporție de 100%! Așa-zișii noștri intelectuali se făceau preș, să dea bine la vechea și… noua stăpânire. Puțini, foarte puțini, și nu dintre cei vocali, au tratat cu spirit critic campania și i-au dat șanse lui Trump, printre care mă număr și eu: era vorba despre analize, iar nu cântat ode. Așa a și fost, a câștigat Trump!

Ei, bine, după ce-a câștigat Trump, secăturile s-au transformat în susținători necondiționați ai lui, Trump fiind arătat ca geniu planetar infailibil care repară dezastrele lăsate de democrați, bietul Obama fiind răspunzător pentru toate nenorocirile, că a făcut praf politica externă a SUA, etc.! Acești idioți pur și simplu își bat joc de români, infestând spațiul public cu slugărnicia lor, opiniile lor neavând nicio legătură cu jurnalismul și spiritul critic. Este foarte probabil ca mulți dintre ei să aibă grade de la SRI și să fie și plătiți bine, luându-și de acolo „lumina” înțelepciunii, odată cu bănuțul de conștiință! Este vorba de o adevărată manipulare în masă, o formă gravă de cenzură.

Iată, azi, reflectarea conflictului SUA – Iran, în urma uciderii generalului Soleimani. Am urmărit presa internațională și din SUA, și din Europa – cu tot felul de specialiști în Orientul Mijlociu, diplomați, militari, analiști, universitari: imensa majoritate are rezerve serioase și, mai mult, unii critică dur decizia lui Trump de execuție a lui Soleimani, fiind analizată complexitatea problemelor din regiune, conflictele vechi, rivalitățile, interesele geostrategice, pericolul iminent etc. Numai la noi, aceiași analiști îl ridică în slăvi pe Trump, că decizia lui a fost înțeleaptă și necesară cu subtextul că, dacă cineva îndrăznește o opinie contrară, este, desigur, anti-american! Refuză să pună în discuție chiar și pozițiile democraților și Congresului, ca nu cumva să-i umbrească lui Trump decizia… genială!

Chestiunea este cu mult mai gravă decât pare, fiind vorba despre o manipulare sistemică, testul cazului Soleimani nefiind singular. Este foarte probabil ca acest grup de „intelectuali” și „jurnaliști” să formeze un adevărat complex de dezinformare, pentru a justifica decizii politice. Oare, doar prin coincidență MAE de la București a venit cu o declarație la fel de unilaterală și lipsită de nuanțe? Acest complex funcționează în toată sfera publică, face agenda, organizează linșajele mediatice ca o adevărată armată, cum îi plăcea unui general SRI să-i spună: câmpul tactic!

Nu-i nimic, dacă Trump va pierde alegerile, va deveni el țapul ispășitor. Cu siguranță câmpul tactic ar fi schimbat deja foaia, dacă s-ar fi conturat demiterea lui Trump despre care se știe, însă, că nu va trece de Senat.

Rămâne întrebarea: de ce se întâmplă asta numai în România? Cei care scriau la Scânteia până în 1989 aveau o scuză, că era dictatură, dar acum, ce dracu faceți, domnilor, cu libertățile poporului român și democrația de care tot vorbiți cu nerușinare?

                                                                                                          Aurelian PAVELESCU

http://justitiarul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: