PNL SI-A DAT SINGUR LA GIOALE.PSD JUBILEAZA!

8 ian.

PNL și-a dat singur la gioale. Guvernul Ludovic Orban a trimis CCR, în ultima zi a anului trecut, pe 31 decembrie, o sesizare de neconstituționalitate privind o lege care prevede creșterea unor salarii și plata unor sporuri pentru bugetari începând cu 1 ianuarie 2020.

Imagini pentru IOHANNIS,ORBAN,BOGDAN,POZE"

Surpriza este cu atât mai mare cu cât, la votul din Camera Deputaților, toți cei 61 de liberali din sală au votat „pentru“ adoptarea legii despre care acum Guvernul PNL spune ca este neconstituțională. Printre aceștia se numără și șapte miniștri: Costel Alexe, Lucian Bode, Nechita Oros, Virgil Popescu, Cătălin Predoiu, Ion Ștefan și… Raluca Turcan.

În sesizarea făcută la CCR Guvernul a acuzat că inițiatorii legii nu au precizat nici care este impactul bugetar și nici sursele de unde se pot lua bani pentru creșterile de salarii. Legea ar fi trebuit promulgată de președintele Klaus Iohannis, dar Guvernul a trimis sesizarea la CCR pe ultima suta de metri, pe 31 decembrie 2019. Așa se face că până la un verdict al CCR, creșterile salariale votate de Parlament nu intră în vigoare.

Ce prevede legea atacata de Guvernul Orban la CCR

– Începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2020, se majorează cu 20% cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Bibliotecii Naţionale a României și a Bibliotecii Academiei Române

– Începând cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2020, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minorităților naționale se majorează cu 100%

– Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, pentru personalul din structura Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a unităților din subordinea acesteia, care ocupă funcții și își desfășoară activitatea în condiții ce impun acordarea sporurilor specifice, în conformitate cu prevederile art. 23 și art. 25 al Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, personal care nu avea în plată sporuri în luna decembrie 2018, respectiv pentru personalul nou încadrat, se acordă sporurile cuvenite, în cuantumul corespunzător, raportat la salariul de baza existent în plată în luna decembrie 2018.

– Cresc și salariile managerilor de muzee. „S-a propus o majorare care să aducă salarizarea celor 3 funcţii de conducere din biblioteci şi muzee naţionale similar funcţiilor din administraţia publică. Astfel, se reduce din diferenţa salarială pierdută în anul 2018, care a fost între 1345 şi 3780 lei”.

Reacția PSD nu a întârziat. Într-o postare pe FB, Marcel Ciolacu scrie:

Imagini pentru CIOLACU,IOHANNIS,POZE"

S-au jurat că nu taie salarii, dar exact asta fac!

PNL este incapabil să guverneze și contestă la CCR chiar și proiectul votat – tot de ei! – cu câteva săptămâni înainte. După tăierile de la profesori, acum iau la rând toate categoriile.

Pe 1 ianuarie, câteva mii de români așteptau să li se facă dreptate și să le crească salariile conform unui proiect al PSD pe care toți liberalii, inclusiv șapte actuali miniștri, l-au votat în decembrie 2019 (personalul din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Biblioteca Națională a României, Biblioteca Academiei Române etc).

De Revelion, PNL și-a dat seama că nu mai vrea să crească salariile acestor oameni și a contestat pe ascuns legea la CCR. Pură ticăloșie!

De aici și insistența cu anticipatele: să nu mărească NICI pensiile de la 1 septembrie!“

2 răspunsuri sa “PNL SI-A DAT SINGUR LA GIOALE.PSD JUBILEAZA!”

  1. dininimapentrutine 8 ianuarie 2020 la 11:48 am #

    Interesant

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: