RAZGANDIRI DE OM PROST!

8 ian.

Începe să mă colinde sentimentul că fac jurnalistică într-un coșmar stupid. Parcă relatez din mijlocul unei cete cu bețivi care se distrează spunînd tot soiul de bancuri. Unele cu Bulă, altele cu președintele, mult mai puține cu Ceaușescu și cele mai noi cu oamenii puterii. Acu zic una, acu altceva! Și se schimbă mai ceva ca un om prost pus pe glume.

Mai lunile trecute, copiii vorbeau despre gramatica necăjită a Vioricăi Dăncilă, deși nu era cu mult mai șchioapă decît a unei jumătăți dintre parlamentarii români și a celei siluite de două treimi din jurnaliștii cu gură mare.

Luni după amiază, m-am bucurat că guvernul Orban este pe cale să ia o decizie de bun simț, onorabilă chiar, folositoare financiar și, mai ales, morală. Sparge aranjamentul generalilor și coloneilor din toate serviciile și ministerele. Îi lasă cu buza umflată. Le strică șmecheria cu pensiile și salariile de bugetari încasate simultan. Bățosul guvern Orban se pregătea să anunțe marea sa inițiativă. Ori pensie specială, ori salariu de bugetar! Ce-au făcut? Cu-cu! Ne-au păcălit, iar eu m-am înșelat. Inițiativa lăudăroasă a liberalilor n-a ținut pînă la miezul nopții. Seara, tîrziu, pe micile ecrane curgeau semnele de îndoială. Al doilea lătrău din PNL, Ionel Dancă, ajuns nu știu ce prin guvernul Orban, a iesit și a zis:

”Guvernul a fost nevoit în prima ședința de guvern să adopte o OUG care să permită intrarea în vigoare a acestor prevederi pentru care și-a angajat răspunderea în față Parlamentului.
Vorbind despre cumulul salariului cu pensia, care a fost atacat de PSD la CCR, din respect pentru instanța de contencios constituțional, în acest moment, Guvernul nu a adoptat o măsură cu privire la această prevedere, tocmai pentru a aștepta punctul de vedere al CCR. În rest, sunt chestiuni necesare care trebuiau adoptate mai ales după intrarea în vigoare a legii bugetului de stat”.

Am picat de fraier? Au fentat poporul? Ne-au păcălit că sunt de bună credință și că schimbă Romania? Ce credeați că liberalii sunt atît de proști să calce pe o asemenea mina de război politic care să-i arunce în aer? Mai bine pleacă singuri cu o grenadă în buzunar și o aruncă în celula lui Liviu Dragnea sau în bucătăria lui Marcel Ciolacu! Este ca și la majorarea pensiilor și a salariilor. Din cîte a ieșit la iveală, 60 de liberali au votat legea majorării în cursul anului trecut. Să vadă poporul că sunt patrioți și cu drag de amărășteni! Ce credeau pîrliții de la periferie și din provinice? Că le-a pus Dumnezeu mîna pe umeri? Că au venit liberalii și varsă miere peste țară? Reformarea sistemului nu ține decît o seară, o zi sau o apariție televizată! Restul este carnaval! Astăzi, guvernul a contestat Legea majorărilor de pensii și salarii la Curtea Consituțională a României. La Paștele Cailor se vor împlini toate așteptările! Cît privește promisiunile, prost este numai cel care le-a luat în seamă!

Tot luni seară, după ce mi-am expediat editorialul, Ludovic Orban ne-a anunțat, la Realiatea Plus, că este o problemă cu alocația pentru copii și că guvernul este obligat să proroge termenul de intrare în vigoare a legii cu majorarea alocațiilor pentru copii. Sunt probleme cu banii. N-au fost prevăzute sumele necesare pentru dublarea indemnizației celor 4,8 milioane de copii.

Asta chiar este o poveste cu plus și minus, bună de zis la organul video al PNL! Pe neașteptate, la început de guvernare liberală, ne crește nu doar nivelul de trai și de încredere, dar și natalitatea! Crește numărul copiilor înregistrați în Piața Victoriei! La 1 ianuarie 2018, după datele oficiale, în Romania trăiau 4.443.588 de copii. Sigur, numărul acestora a scăzut în guvernarea PSD. Unii au emigrat cu părinții, alții au dispărut nu știm cum. Nici nu se putea altfel. Numărul copiilor a crescut însă vertiginos de cînd liberalii au preluat guvernarea, mai ales cînd a venit vorba de plata alocațiilor. Sunt 4,8 milioane și natalitatea este într-o vertiginoasă și ameințătoare creștere. Ca și numărul de alegători! Conform unui comunicat al Autorității Electorale Permanente, numărul total de alegători valabil la alegerile prezidențiale din data de 10 noiembrie 2019 a fost de 18.217.156 de cetățeni. Dacă îi adăugăm și pe cei 4,8 milioane de copii din bugetul speriat al lui Ludovic Orban rezultă nici mai mult nici mai puțin de 23.017.000 de români. Îi stergem pe cei 17.000, ca să nu mai umblăm la cifrele cu decedați și cu fugiți sau plecați. Oricum, rezultă 23.000.000 de locuitori și creștem vertiginos. Sigur, dintre cei 18.217.156 de alegători, cel puțin 2 milioane dintre cei greu de găsit au votat cu președintele Klaus Iohannis. Și cu Traian Băsescu!

Nu știu unde s-ar putea duce banii de alocații pentru cele cîteva sute de mii de copii în plus contabilizați de Ludovic Orban.

Sigur, la majorat vor vota tot cu liberalii!

 

EDDITORIAL/CORNEL NISTORESCU/http://cotidianul.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: