Editorial Horia IVANOVICI, fără menajamente: “Nu moartea Cristinei Țopescu m-a îngrozit, ci singurătatea ei!”

13 ian.

Editorial Horia IVANOVICI, fără menajamente: “Nu moartea Cristinei Țopescu m-a îngrozit, ci singurătatea ei!”
Horia Ivanovici scrie extrem de dur dupa moartea Cristinei Topescu. Sursa foto: hepta

A murit Cristina Țopescu! Început de 2020 cu o veste tristă și oarecum surprinzătoare, ținând cont că avea doar 59 de ani, impliniți în iulie, luna lui Cuptor. N-am fost prieten sau apropiat al cunoscutului om de televiziune. Nici pe departe…

Am admirat-o în tinerețe pentru frumusețea ei, m-am răzvrătit sufletește când am citit despre bătăile pe care i le administra generos sensibilul Bănică jr., iar în ultimii ani m-a surprins plăcut prin sensibilitatea, chiar fragilitatea, cultura, afișate în multe dintre aparițiile publice. Cristina Țopescu a fost un om frumos! Mai ales în spirit… Nici nu putea fi altfel când tatăl tău e omul de sport Cristian Țopescu, care a dus mereu o viață de senior.

Horia Ivanovici, fără menajamente despre moartea Cristinei Ţopescu

Dar pe mine nu dispariția Cristinei Țopescu m-a răvășit, ci singurătatea ei! Conform anchetei, jurnalista a fost activă ultima oară pe WhatsApp în seara zilei de 28 decembrie, nu se știe încă clar când a decedat, 28, 29, iar trupul i-a fost găsit abia pe 12 ianuarie, anul următor!

Deci timp de două săptămâni, teoretic, nimeni nu a știut că biata fată a murit! Nimeni, dar nici măcar nimeni, nu s-a sinchisit ce mai face Cristina… Și vorbim de Revelion, cea mai aglomerată perioadă de socializare din an. Telefoane, sms-uri, live-uri pe Skype, Instagram, Whatsapp la greu, știți cum e, la un moment dat iți vine să fugi, să nu te mai găsească nimeni. Asta m-a cutremurat personal…

Cât de singură, de fapt, era acestă femeie, în ciuda faptului că mulți o considerau o adevărată vedetă, în jurul căreia roiau prietenarii și admiratorii. Nu trebuie să fii Sherlock Holmes sau vreun mare psiholog: Cristina Țopescu n-a avut, în fapt, niciun prieten adevărat! Un prieten care ținea cu adevărat la ea, după o zi, două, zece, mergea într-un suflet să-i bată în ușă. Să bea o cafea, s-o scoată la un film, s-o vadă măcar…. Mai ales că toți apropiații știau că nu e vreo stâncă, ci un suflet mai degrabă în derivă.

Am citit că mama ei, Rodica, este stabilită în Germania. Că nu comunicau des, dar „se iubeau nespus”. Sunt convins că mămica regretă amarnic azi că n-a insistat cu telefoanele când a văzut că, probabil suspect, fetița ei nu i-a răspuns la urări nici de Revelion, nici pe 1 sau pe 2… Că nu i-a dat niciun semn aproape două săptămâni. Că mă gândesc că asta nu e normalitate într-o familie normală! Mai mult, Cristina Țopescu are și doi frați. Cu care se felicita, bănuiesc, în noaptea dintre ani sau măcar de complezență, după. Oamenii ăștia unde au fost, ce făceau?

Când scriu, regretele și mesajele „prietenarilor” curg nestăvilit. Ce fată a fost, ce caracter, cum o mai iubeam noi, cum ne-a trăsnit vestea. Mă abțin cu greu să nu vomit! Atâta ipocrizie aproape că nu mai pot s-o duc… Politicienii nu mai au nici un Dumnezeu, varsă lacrimi pe la televizor de dragul Cristinei Țopescu.

Ce specie mai suntem! Unde ați fost măi, toți ăștia, bocitorii – unii de meserie – când cadavrul Cristinei Țopescu se răcea încetul cu încetul? Când sufletul acestei amărâte se chinuia singur și disperat? Când tatăl ei, văzându-i suferința, a chemat-o probabil la el, să-i ușureze povara?!

Adevărul e crud: Cristina Țopescu a trăit în ultimii ani invizibilă și a murit invizibilă! Așa de mult le-a lipsit apropiaților Cristina Țopescu că s-au prins abia când a explodat drama în toată media. Abia atunci și-au reamintit că ar trebui să respire, undeva,  printre noi, o anumită „amică”, Cristina Țopescu.

Sunt atât de trist pentru fata asta și pentru cum s-a dus, încât îmi simt sufletul mai greu decât plumbul. Pentru că nimeni pe lumea asta nu merită să moară atât de singur! Măcar aveți decența s-o plângeți în liniște!…

Horia Ivanovici

10 răspunsuri sa “Editorial Horia IVANOVICI, fără menajamente: “Nu moartea Cristinei Țopescu m-a îngrozit, ci singurătatea ei!””

 1. delia026 14 ianuarie 2020 la 1:51 am #

  Cata vreme poti sa faci ceva pentru prieteni – te cauta dar cand ai o problema de sanatate si stiu ca esti singura in casa si ca boala nu iti permite sa iesi dupa o paine – nu te cauta, sa nu te deranjeze . O luna am fost in spital si nimeni nu a stiut pentru ca nu au vrut sa stie . Dar cand am fost sanatoasa toti trageau de mine si telefoanele sunau neintrerupt . Nu stim sa fim nici buni crestini , nici prieteni , nici oameni , nici sa rasplatim binele care ni s-a facut candva .

  Apreciază

 2. Ana Andrusca 14 ianuarie 2020 la 9:12 pm #

  Foarte trist ,cu adevarat nu a avut nici un prieten cu suflet sincer ,, intr-o lume atat de mare sa fii ,,ATAT DE SINGUR ,, Editorialul Domnului Horia cuprinde mult ADEVAR .!!!

  Apreciază

  • octavpelin 15 ianuarie 2020 la 10:03 am #

   ANA,UN EDITORIAL DESPRE SINGURATATEA OMULUI SENSIBIL SI SINCER!

   Apreciază

   • Sorin Gane 16 ianuarie 2020 la 11:00 pm #

    PAI TREBUIE ACCEPTAT FAPTUL CA , EA INSASI SI-A DORIT SINGURATATEA ACEEA RELATIVA . CEI MAI APROPIATI PRIETENI SPUN CA ASA ERA EA , SE IZOLA DIN CIND IN CIND SI REFUZA EFECTIV ORICE CONTACT CU EXTERIORUL , SI ACEASTA DORINTA I-A FOST RESPECTATA . NU E NIMIC IESIT DIN COMUN ATITA TIMP CIT CONSTIENTIZAM CA LA FEL CA EA SUNT FOARTE MULTE PERSOANE , IN TARA NOASTRA .DIN PACATE .

    Apreciază

    • octavpelin 17 ianuarie 2020 la 10:24 am #

     FIECARE FIINTA UMANA ARE SINGURATATEA EI!

     Apreciază

 3. Annabella Horvath 17 ianuarie 2020 la 6:02 pm #

  Dumneavoastră puteați avea decența să nu scrieți articolul! Ați scris nu o cunoșteați, atunci datul cu presupusul este total indecent!

  Apreciază

 4. Elena Cristina Lazar 17 ianuarie 2020 la 11:45 pm #

  eu iubesc singuratatea.

  Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: